StoryEditorOCM
OstaloRAGBI

Upoznaj ragbi, budi i ti član Invictus Dubrovnika!

Piše Petra Drušković, trenerica Ragbi kluba Invictus Dubrovnik
7. studenog 2016. - 10:21

Ragbi klub Invictus Dubrovnik već nakon tri mjeseca od službenog osnivanja uspješno piše prve stranice. Mlađi uzrasti kluba, točnije 20-ak curica i dječaka,  vratilo se sa prvog putovanja gdje su postigli svoje prve zgoditke i upisali prve minute svoje ragbijaške karijere.

Naša publika sad već zna kako se odnedavno ragbi igra i na jugu Hrvatske, a za to je zaslužan Ragbi klub Invictus Dubrovnik. Da je ovaj klub jedan ozbiljan sportski projekt pokazali su iz kluba osnivanjem ragbi škole  koja je prije nepunih mjesec dana krenula sa radom. Tako su uz seniorsku momčad koja i dalje raste, i oni najmlađi dobili priliku okušati se u jednom od najbrže rastućih sportova na svijetu.

Hrvatski ragbijaški savez i Ragbi klub Invictus ponudili su osnovnim i srednjim školama u Dubrovniku i okolici sudjelovanje u projektu Upoznaj ragbi koji se veže na projekt svjetske ragbi federacije 'Get into rugby' što je pobudilo interes mladih za ovim sportom i rezultiralo osnivanjem ragbi škole u klubu.  Invictus trenutno broji oko 30-ak djece od 10 do 14 godina a cilj kluba je te brojke povećati već do kraja godine.

Kako bi klub nagradio naše mlade ragbijašice i ragbijaše što su se bez predrasuda i straha od novog priključili klubu, organizirali su izlet u Tivat za ragbi školu i seniore. U Crnoj gori škola je po prvi put zaigrala ragbi utakmicu s nešto starijim kolegama iz Tivta, a nakon toga su svi zajedno odgledali seniorsku utakmicu reprezentacije Crne Gore i Gibraltara. U poznatom ragbijaškom „trećem poluvremenu“ dubrovački ragbijaši imali su priliku slikati se i družiti s igračima reprezentacija.

No, ragbi škola nije jedini naš projekt. Upravo formiramo ekipu kadeta (uzrast od 14 do 16 godina) te juniora (od 16 do 18 godina), koji bi na proljeće trebali zaigrati svoje prve utakmice. Osim djece i mladih, treninzima se još uvijek mogu priključiti i punoljetni te već idući mjesec sa seniorskom ekipom sudjelovati u test turniru ragbija 7.

Svi zainteresirani mogu se javiti na mail invictus@rugby-dubrovnik.com ili na broj mobitela 091/444-8031 kao i na facebook profil Ragbi klub Invictus Dubrovnik.

20. travanj 2024 16:23