StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/PRVA HL

Ne mogu obojica uzeti po tri boda

6. studenog 2016. - 21:12

Pljesak jednima i drugima, zaslužili su, ali ne mogu obojica uzeti tri boda. Uspjelo je to ovaj put Split Tommyju, koji je pobjedom 3:2 rastužio Gospino polje, izbacio Squarea, a sebe ostavio u utrci za liderom i braniteljem naslova, FC Nacional.

Square se 'upalio' tek nakon što je Split Tommy poveo s 3:0, točnije, kad je 9 minuta i 27 sekundi prije kraja Adrijan Micevski uspio zatresti mrežu Žarka Luketina. Do tog trenutka smo gledali šahovsku partiju, koju potpisuje Victor Acosta Garcia, Brazilac, koji je ovog ljeta sjeo na klupu Split Tommyja. Najtrofejniji hrvatski klub nema više zvijezda, tjelesno su itekako dobro spremljeni, a taktički sjajno. Kad imaju slobodan udarac i(li) ubacivanje sa strane, ama baš svaki prekid, tada kod suparnika zvoni zvono za uzbunu. Split Tommy ima u tim situacijama akcija kao u priči, a u svakoj se zna što tko ima napraviti. Izigrali su tako i Squarea u nekoliko situacija, učinili ga nemoćnim. Sreća za Square da je večeras na svojim vratima imao super raspoloženog Zorana Primića.

Nakon samo 17 sekundi utakmice mijenjao se rezultat na semaforu. Toliko je trebalo Split Tommyju za vodstvo. U 23. minuti domaćinu je pao 'mrak na oči'. Primio je dva pogotka u nepunu minutu. Na 2:0 je otišao nakon slaloma kakav se ne pamti. Nije bilo druge nego zapljeskati gostima. Square se nije ni okrenuo kad se treći put zatresla njegova mreža. Grcić je iz auta izigrao baš sve, pronašao Babića, koji je zakucao loptu u mrežu.

Međutim, nakon pogotka Micevskog, 'upalio' se Square. Četiri minute nakon toga Ivan Ivanković je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Hrvoja Cvjetkovića za 2:3 - 5 minuta i 19 sekundi prije kraja. Potom, čuda na vratima Split Tommyja radi Žarko Luketin. Kako je zaustavio udarac Hrvoja Cvjetkovića, potom Stjepana Reza. Square je četiri sekunde prije kraja imao slobodan udarac, tresla se stativa gola gostiju, a potom se 'treslo' Gospino polje od pjesme Split Tomyja, ali i od pljeska s tribina. Dobio ga je Split Tommy, ali i Square bez obzira na prvi domaći neuspjeh, prvi gubitak bodova kod kuće ove sezone.

6. KOLO Square – Split Tommy 2:3
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 500. Suci: Saša Tomić (Zagreb) i Adin Hasić (Jastrebarsko), treći sudac: Mato Kalafatović (Mokošica), delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 0:1 Grcić (1), 0:2 Rodriguez (23), 0:3 Babić (23), 1:3 Micevski (31), 2:3 Ivanković (35)
SQUARE: Primić, Ivanković, Cvjetković, Đuraš, Micevski – Turuk, Zvone, Tikvica, Bevanda, Rezo, Hasanović, Konsuo. Trener: Marinko Mavrović.
SPLIT TOMMY: Luketin, Grcić, Rodriguez, Ćorluka, Perišić – Jukić, Jakovljević, Crnjac, Babić, Pavić, Taći. Trener: Victor Acosta Garcia.

POREDAK
1. FC Nacional
15 bodova / 5 utakmica, 2. Split Tommy 15 bodova / 6 utakmica, 3. Futsal Dinamo 13 bodova / 5 utakmica, 4. Novo vrijeme 13 bodova / 6 utakmica, 5. Square 9 bodova / 6 utakmica, 6. Brod 035 9 bodova / 6 utakmica...

U 7. kolu Square je gost Brod 035, a potom u Dubrovnik stiže prvak, FC Nacional.

24. travanj 2024 00:11