StoryEditorOCM
OstaloBICIKLIZAM

120 KILOMETARA PO KONAVLIMA Kralj utrke je iz Kraljeva

6. studenog 2016. - 21:15

Prije niti mjesec dana bio je 18. na Svjetskom prvenstvu u Dohi u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine na cestovnoj utrci dugoj 186 kilometara, i to je prošao ciljem u vremenu pobjednika, Norvežanina Christofera Halvorsena. Za koji dan će proslaviti 19. rođendan, i kad se gleda njegovo godište, rođeni 1997. godine, na spomenutom SP-u je bio drugi. Prije toga je pobijedio u Francuskoj na 132 kilometra dugoj utrci Prix de Cormoz...

Srpski reprezentativac, Dušan Rajović, nakon svih tih odličnih rezultata, ove nedjelje bio je najbrži na petom izdanju rekreativne utrke Konavle 100 kilometara, koja se održala u organizaciji Biciklističkog kluba Konavle. Start i cilj je bio na Grudi. Vozilo se magistralom od Grude, kroz Čilipe  do Zvekovice, potom cestom kroz Konavosko polje. Po lošem vremenu, jakom vjetru, Rajović, inače član Metalca iz Kraljeva, 120 kilometara odvozio je za dva sata, 19 minuta i 50 sekundi. Bio je za gotovo 8 minuta brži od drugoplasiranog, 24-godišnjeg Muja Kurtovića, BH-reprezentativca, člana Bihaća, dok je treći bio iskusni, 36-godišnji Tomislav Mijatović, član splitskog Marjana, koji je za pobjednikom zaostao 10 minuta i 50 sekundi. U konkurenciji 13 natjecatelja u kategoriji 'Sport' nastupila su četvorica članova Konavala: Zoran Ćosić je bio šesti, Goran Bošković osmi, Ivo Dadić deveti, dok je bez plasmana ostao Aleksandar Čoh. Ćosić je za brončanim zaostao samo 25 sekundi, Bošković 33 sekunde, a Dadić 50 sekundi.

Osim u kategoriji 'Sport' (četiri kruga ukupne duljine 120 kilometara), održane su utrke u kategoriji 'Classic' (dva kruga ukupne duljine 60 kilometara: pobjednik Pavle Pejić iz Biciklističkog kluba Džada u vremenu sat i 37 minuta, u vremenu pobjednika bili su i dvojica članova Konavala, Adrian Bokarica na šestom te Dario Čondić na dvanaestom mjestu, dok je u ženskoj konkurenciji treća je bila Made Žeravica iz Župe dubrovačke), te u kategoriji 'Rekreacija' (samo za MTB bicikle jedan krug duljine 30 kilometara: prvo mjesto Dalibor Talajić s vremenom 47 minuta i 50 sekundi).

19. travanj 2024 21:15