StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA/PRVA HL (Ž)

POBJEDA U SLICI Suze radosnice Dubrovnika!

24. listopada 2016. - 17:50

Sezonu 2014./15. otvorile su s deset pobjeda. Na kraju su igrale u doigravanju za prvaka, time izborile prvu jakosnu skupinu, mjesto među osam najboljih u Hrvatskoj. Ostale su potom bez pola ekipe, ali kako nisu mogle zahvaljujući uspjehu ispasti iz Prve lige, odlučile su se upražnjena mjesta popuniti s mlađim igračicama iz svoje škole odbojke te krenuti dalje. Slabije u odnosu na sezonu prije, a suparnice u prvoj jakosnoj skupini dosta bolje te se nije moglo očekivati puno. Ostvarile su samo jednu pobjedu, i to u Vinkovcima protiv istoimenog domaćina. Kod kuće su sve izgubile.

Počela je prije osam dana nova sezona. Dubrovnik je i dalje Prva liga, ali druga jakosna skupina, a kad je tako, prijeti ispadanje. Dva zadnja mjesta vode u niži rang. Ostanak je Dubrovniku uvijek prvi i jedini cilj, pa i prije dvije sezone u kojoj su poraze mogle nabrojiti na prste.

U prvoj utakmici nove sezone poraz kod kuće. Bez osvojenog seta protiv Olimpika. Početak druge utakmice, također kod kuće, još lošiji. Samo 12 osvojenih poena te je izgledalo kako će i Azena iz Velike Gorice kući pjevajući. Međutim, da se nije spavalo u Gospinom polju, već se radilo od jutra do mraka, pokazao je nastavak utakmice. Dubrovnik je na kraju slavio s 3:2 iako je Azena vodila s 2:1. Ostvario je domaću pobjedu nakon više od godinu i pol dana. Zadnju je upisao pred kraj sezone 2014./15. (1. ožujka 2015. dobio je Drenovu s 3:1).

Zbog toga je, kad je taj negativan niz prekinut, bilo u Gospinom polju toliko radosti, čak i suza radosnica. Pobjedu zlata vrijednu pod vodstvom trenerice Mirjane Vreće i Marine Radić, nek se zna, ostvarile su 23. listopada 2016. Ora Ivanišević, Hana Dilberović, Anđela Kalauz, Ana Matušić, Sanja Curić, Ana Pavlović, Ivana Marinović, Marya Rožić, Anamarija Grgurević, Nikolina Šare, Gabrijela Stipanović i Ana Matuško.
 

20. travanj 2024 17:27