StoryEditorOCM
OstaloSPORTSKI PETAK U DUBROVNIKU

SQUARE U 19, JUG CO U 20.15 SATI Je li netko nešto dužan?

21. listopada 2016. - 10:49

Sportski petak u Dubrovniku obilježit će dvije utakmice. Prva počinje u 19 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju (Square – Vrgorac, 4. kolo Prve hrvatske malonogometne lige), a druga u 20.15 sati u Gružu, nažalost, još dok traje prva (Jug CO – Primorje EB, 2. kolo Triglav Regionalne lige). Drugu će izravno prenositi Arenasport televizija, i zbog toga njezin početak nije bilo moguće mijenjati.

S obzirom na odnose snaga, ogled Squarea i Vrgorca je neizvjesniji. S druge strane Jugaši su u srijedu u prvoj utakmici nove sezone pokazali ono što smo od njih vidjeli na kraju prošle, a kada su 'pomeli' sve te uzeli sve. Budući je uz sve to Primorje EB oslabljeno u odnosu na prošlu sezonu (ostao je od najboljih samo Cosmin Radu, tu su još Ivan Buljubašić i Ante Vukičević od onih bez kojih se nije moglo, dok su pošli svi ostali), Kantrida ove sezone nema baš nikakvih izgleda upustiti se u borbu za trofej bez obzira što bi ona na kraju mogla biti suparnik Jugu u čak tri finala (Kup Hrvatske, Regionalna liga i prvenstvo Hrvatske).

Jug CO pak juri u pisanje povijesti. Kuje plan kako osvojiti čak pet trofeja, kako nakon najuspješnije sezone u povijesti, novu učiniti još uspješnijom. Bit će zanimljivo hoće li itko u Regionalnoj ligi i oba domaća natjecanja, Kupu i prvenstvu, uspjeti ostati neporažen protiv momčadi Vjeka Kobešćaka, a koliko je ona uistinu ispred ostalih, eto prave prilike vidjeti protiv Primorja EB, sastava koji računa i ove sezone biti prvi do najboljeg.

Primorje EB je uspjelo jedino u zadnje vrijeme zagorčati život Jug CO, riječki klub je bio nanizao osam domaćih trofeja do prošle sezone kada se na tron vratio Jug CO. Squareu je večerašnji suparnik također dužnik. Vrgorac je ostavio Square bez nastupa u doigravanju prošle sezone. Square je na polovičnom učinku u prve dvije utakmice nove sezone: vanka nula (dva) protiv Uspinjače, doma četiri (nula) protiv Osijek Kelmea. Vrgorac je pak obje igrao kod kuće, ali je od šest osvojio samo jedan bod (poraz od Alumnusa, bod protiv Uspinjače).

Square je kompletan, Jug CO također. Iako se pokapa završnica utakmice u Gospinom polju i početak utakmice u Gružu, eto, nek se zna: tko kupi kartu za utakmicu Square – Vrgorac može s istom otići i pogledat besplatno vaterpolo u Gružu, utakmicu Jug CO – Primorje EB.

23. travanj 2024 14:38