StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/ŠPANJOLSKA

Poveli 4:3 dvije minute prije kraja utakmice...

Piše Tonči Vlašić foto: Tonči Vlašić
12. listopada 2016. - 09:40

Na startu 28. sezone prvenstva Španjolske ElPozo Murcia je odigrala 4:4 u gostima kod Ríos Renovables Zaragoza. Vodila je s 3:1 na poluvremenu, povela sa 4:3 dvije minute prije kraja, ali već u idućoj minuti primila je pogodak te osvojila (samo) bod.

Dario Marinović je bio u početnoj postavi ElPozo Murcie. Hrvatski reprezentativac iz Mokošice nije se upisao u strijelce. Srebrna kopačka Europskog prvenstva 2012. član je ElPozo Murcie od ljeta 2015. godine. U svojoj prvoj sezoni u Španjolskoj, najjačoj ligi Europe, osvojio je trofej – španjolski Kup Kralja.
 
U španjolskom prvenstvu je 16 klubova. Osam najboljih će na kraju igrati u doigravanju za prvaka, dok posljednja dva ispadaju u niži rang. Naslov brani Movistar Inter, koji je u finalu doigravanja dobio Barcelonu. ElPozo Murcia je u ligaškom dijelu bila treća, prvi Moviestar, a druga Barcelona, ali je u prvom krugu doigravanja kiksala. Poražena je od Magna Gurpea, koja je u ligi zauzela šesto mjesto te nije igrala u polufinalu protiv Barcelone.

ElPozo Murcia je pet puta bila prvak Španjolske, zadnji put 2010. godine. Druga je po broju naslova. Movistar Inter je prvi s 11 naslova. Barcelona je treća s tri... Na tablici španjolskom prvenstvu svih vremena ElPozo je na prvom mjestu s 1587 bodova, drugi je Movistar Inter s 1583 boda... treći Castellon, dva puta prvak, koji je danas drugoligaš, ima više od 350 bodova manje od vodećeg dvojca. Barcelona još nije osvojila 1000 bodova.

U 2. kolu, 14. listopada, ElPozo Murcia dočekuje Catgas Energiu.

26. travanj 2024 22:13