StoryEditorOCM
OstaloNIŽU USPJEHE AUTOMOBILISTI S HRVATSKOG JUGA

Hrvatski kralj 'Dubrovnik Racing', senzacija na Grobniku: Tonči Stahor državni prvak, Marijo Barović donio naslov u Župu!

25. rujna 2016. - 23:10

Nedostižni na brdu, Auto klub Dubrovnik Racing će na svojoj stazi 9. listopada proslaviti novi naslov državnog prvaka na brdu, a nedostižni i na krugu. Dubrovački klub je i prije zadnjeg kruga, koji se ovog vikenda vozio na Grobniku, uzeo i tu krunu. Nema boljih u Hrvatskoj. Konkurencija je zadnjih godina uspjela samo jednom ostaviti Dubrovnik Racing bez krune, i to je uspjelo 2014. Auto klubu Petar Klepac na brdu. Sve ostao pokupili su vozači dubrovačkog kluba, koji je opet osvojio duplu krunu! Drugu godinu uzastopno!

Eto, neka se zna, na krugu uoči zadnjeg kruga Dubrovnik Racing je imao 209 bodova, a prvi pratitelji (Župa dubrovačka i Solin) 94 odnosno 84 boda (Solin je na kraju doprvak, treća je Zanatlija, koja je za bod pretekla Župu dubrovačku). Na brdu Dubrovnik racing 550 bodova, a Auto klub Petar Klepac na drugom mjestu s gotovo 150 bodova manje. Kad se zna kako je održano osam od devet utrka, kako je na jednoj moguće dohvatiti 75 bodova… Da, nema boljih od vozača Dubrovnik Racinga na brdu te na krugu. Na brdu je dubrovački klub deveti put najbolji. Na krugu je sedmi put uzeo naslov državnog prvaka.

Od tri pojedinačna naslova državnog prvaka na kružnim stazama Dubrovnik Racing je uzeo naslov u grupi I. – Tonči Stahor je najbolji u Hrvatskoj! Slavi i Auto klub Župa dubrovačka. Šteta što nisu uzeli pokal za drugo ili treće mjesto u poretku klubova, ali Marijo Barović je državni prvak u grupi II.

Žarko Knego je u grupi III. drugi, i to s istim bodovnim učinkom kao i prvi Stipe Bekavac iz Solina. Maro Franić je tu uzeo broncu. Uz Barovića su na pobjedničkom postolju grupe II. Igor Vičević (Rijeka), koji je bio drugi te treći Stipe Medić (Solin). Prvi do Stahora je Sven Gorup (Zanatlija), koji je vodio sve do zadnje utrke (kvar na Grobniku te ode mladi vozač Dubrovnik Racinga do uspjeha karijere). Treći je u grupi I. Nikola Rožić (Trogir).

Na brdu su tri pojedinačna naslova državnog prvaka osigurali još prije zadnje utrke vozači Dubrovnik Racinga: Đivo Franić je prvak u grupi N, Istvan Kavecz u kategoriji I., Laszlo Szazs u kategoriji II., dok Kavecz na zadnjoj utrci u Dubrovniku ima priliku uzeti i naslov državnog prvaka u grupi E1.

Dubrovnik Racing slavi. Razloga za to ima i Auto kub Župa dubrovačka. Hrvatski jug i dalje dominira.

16. travanj 2024 20:07