StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

14. NAGRADA RAGUSA RACINGA U BANIĆIMA Bonaca u subotu, nevera u nedjelju

Piše i snimio: Tonči Vlašić
27. listopada 2017. - 10:57

Opet Auto klub Ragusa Racing zove u Baniće. Na stazi poslovne zone klub iz Mokošice je po drugi put ove sezone domaćin dva natjecanja iz Kalendara Prvensva Hrvatske u autosportovima. Prvi put se vozilo krajem rujna, a sad, pet tjedana poslije, na rasporedu je 14. Nagrada Ragusa Racinga.

Prvo natjecanje je u subotu, 28. listopada. Tada će nastupiti najbolji autoslalomaši, a drugo je u nedjelju, 29. listopada, kada je natjecanje u kronometar vožnjama. Plus je u nedjelju natjecanje najboljih kartingaša u okviru regionalne inačice prvenstva K11 Regije jug.

- Prvi dan na autoslalomu očekuje se nastup 40 vozača, dok će drugog dana na kronometar vožnjama voziti čak 53 vozača što je najveći broj u ovoj disciplini tijekom  cijele sezone. Njima će se pridružiti i 23 vozača kartinga za Prvenstva Regije jug – istaknuo je Dado Serden.

- Imajući u vidu činjenicu kako se nalazimo u samom finišu natjecateljske sezone u obje discipline u Banićima neće nedostajati kvalitetnih vožnji, značajnih duela i uzbuđenja. To je sigurno.

U disciplini autoslalom prvaci su već poznati (ukupni je Domagoj Belinić iz Pula Rovinja, a po grupama Marko Mirosavljević u seriji te Nenad Damarija u sprintu, obojica također članovi Pula Rovinja, kluba koji je klupski prvak. Isto tako se zna pobjednik u šest od sedam klasa. 'Otvoreno' je samo pitanje pobjednika klase 'sprint preko 1600 ccm'), međutim, u nedjelju će 'bili ludo i nezaboravno' jer u disciplini kronometar vožnji čak četiri kluba mogu osvojiti naslov državnog prvaka te isto tako nekoliko je vozača u igri za naslov državnog prvaka u ukupnom poretku. Zanimljivo, Puljanin Nenad Damarija (Pula Rovinj) ima jedan bod više od Marija Barovića (Župa dubrovačka), Vjekoslava Čička (Buzet Autosport) i Edija Kuharića (Opatija Motosport). Matematički do naslova može još jedan član Župe dubrovačke, Deni Kmetović, koji ima 5 bodova manje od Damarije. U igri za klupski naslov su Buzet Autosport, Opatija, Pula Rovinj i Župa dubrovačka.

- U svim klasama se još ne zna tko će biti pobjednik. Nama je posebno zanimljivo to što je Župa Dubrovačka klupski te pojedinačno njezini vozači, Barović i Kmetović, u poziciji okititi se naslovima – dodao je Serden.

U konkurenciji vozačica Iva Damarija iz Pula-Rovinj ima deset bodova prednosti u odnosu na Doris Labinjan iz Poreča, dok je jedino sigurno uoči vikenda odluke u Banićima kako je juniorski prvak Aleks Veselinović iz Opatije.

SATNICA
Oba dana treninzi su u Banićima od 10 do 12 sati, a utrke su od 12 do 16.30 sati. 

24. travanj 2024 15:35