StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM/DVIJE PRIREDBE U DUBROVAČKOM PRIMORJU

13. NAGRADA RAGUSA RACINGA Neće nedostajati kvalitetnih vožnji, značajnih duela i uzbuđenja na stazi

23. rujna 2017. - 09:20

Opet će u Dubrovačkom primorju, u Banićima, u Poslovnoj zoni, brujati motori. Auto klub Ragusa Racing ovog je vikenda domaćin dvaju natjecanja iz kalendara Prvenstva Hrvatske u autosportovima. Subota je rezervirana za najbolje autoslalomaše u državi, a nedjelja za najbolje vozače u kronometar vožnjama.

– Šesti put u posljednje četiri sezone dolazimo u Baniće. Inače, ovo je trinaesti put kako je naš klub domaćin priredbe iz kalendara HAKS-a. Prije Banića bili smo domaćini autoslaloma u Rijeci dubrovačkoj, na stazi Mirinovo u Staroj Mokošici. I kad spominjem Mirinovo ne mogu se ne sjetiti autoslaloma održanog 2009. godine kada je nastupilo 99 vozača. Ta utrka na stazi Mirinovo bila je posljednja, odlučivalo se o klupskom prvaku Hrvatske. Ragusa Racing je bila državni prvak sa samo bodom prednosti ispred Auto kluba Buzet autosport. Nekoliko tisuća gledatelja pratilo je natjecanje a to se ne zaboravlja – prisjetio se Dado Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza. Prošle godine odradio je prvi mandat te je ponovno izabran, a ponekad na nekim utrkama bude i direktor, i to ne samo u Hrvatskoj, već i izvan granica Lijepe naše.

Naravno, najdraže mu je kad sa svojom ekipom radi Nagradu 'Ragusa Racinga'.

– Na početku su priredbe trajale jedan dan, a sad su dvodnevne. Oba natjecateljska dana u Banićima nastupit će oko 40 najboljih vozača iz cijele Hrvatske. Imajući u vidu činjenicu kako smo u finišu natjecateljske sezone u obje discipline jasno je kako neće nedostajati kvalitetnih vožnji, značajnih duela i uzbuđenja na stazi – najavljuje Serden. Dodaje kako će uz to na stazi u Banićima u okviru Prvenstva Dalmacije nastupiti i kartingaši.

– Kartingaši voze u nedjelju, a oko dvadeset i pet vozača okušat će se u disciplini K 11, tj. kronometar karting, koja je prošle sezone pokrenuta u Regiji jug HAKS-a. Naime, u Dalmaciji nemamo pravu karting stazu. Ne možemo imati istovremeni start već, s obzirom na uvjet, ide jedan po jedan u određenom vremenu.

Ragusa Racing je domaćin pretposljednjeg, petog autoslaloma sezone te drugog od ukupno četiri natjecanja u kronometar vožnjama.

– Što se tiče autoslaloma tu je u prvom planu sraz Samoboraca i Istrijana. Ništa nije riješeno. Domagoj Belinić iz Auto kluba Pula Rovinj mogao bi ponovno biti državni prvak jer vodi u ukupnom poretku. Klupski vodi Auto klub Pula Rovinj, ali SAK Samobor im puše za vratom. Naravno, sve je još uvijek otvoreno u kronometar vožnjama. Uglavnom, bit će itekako zanimljivo u Banićima – kazao je Serden.

Vremenska prognoza je dobra, ne očekuje se kiša, te organizatori misle kako će u Baniće, u Poslovnu zonu, kao i prethodnih godina, doći poprilično zaljubljenika u auto sport.

Konačna lista prijava, autoslalom : 41, kronometar: 36 te karting: 25

Utrke od 13 do 17 sati
Oba natjecateljska dana program auto priredbi u Banićima je isti. Od 8 do 10 sati je verifikacija i tehnički prijem vozila. Od 11 do 12.30 sati su treninzi, a od 13 do 17 sati su utrke.

22. travanj 2024 17:24