StoryEditorOCM
AutomobilizamNOVI USPJEH DUBROVAČKOG AUTOMOBILIZMA

NEKA PATI KOGA SMETA Auto klub Dubrovnik Racing (opet) klupski prvak Hrvatske na krugu!

3. srpnja 2017. - 13:17

Na jednoj utrci se može osvojiti maksimalno 90 bodova. Dvije su utrke do kraja sezone, a Auto klub Dubrovnik Racing ima u odnosu na drugog u ukupnom poretku, Auto klub Solin, 181 bod više.

- Gotovo je, gotovo! – slavi Auto klub Dubrovnik Racing novi naslov klupskog prvaka Hrvatske na kružnim utrkama. Četvrti uzastopni. Prošle godine je dobio Zlatnu plaketu Hrvatskog auto i karting saveza za treći uzastopni naslov, a sad je počeo lov na novo veliko priznanje.

Na trećoj stanici državnog prvenstva, petoj i šestoj utrci sezone, koje su vožene u Banja Luci, prvog dana Hrvoje Čikor prvi u grupi 1, a u grupi 3 na postolju samo članovi Auto kluba Dubrovnik Racing: Ante Alduk prvi, Žarko Knego drugi, a Maro Franić treći. Drugog dana Mario Barović je zamijenio mjesto s Hrvojem Čikorom (Barović, član Župe dubrovačke bio je prvog dana drugi), a u grupi 3 na prve pozicije sve isto kao prvog dana: Alduk prvi i Knego drugi, dok je sad Franić bio četvrti. Romano Radić je zbog kvara na motoru morao odustati prvog dana.

- Svi su svake godine sve jači i jači, svi se pojačavaju te nabavljaju jače automobile, ali mi smo i dalje na vrhu – istaknuo je Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing te dodao: Hvala Anti Alduku, Žarku Knegu, Maru Franiću, Romanu Radiću, Niku Puliću i Hrvoju Čikoru, koji su osvajali bodove za Dubrovnik Racing te donijeli još jedan naslov prvaka na kružnim stazama!

Dubrovnik Racing je vodeći i u prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama. Prednost je nakon svake utrke sve veća i veća. Moglo bi se dogoditi da i tu prije posljednjeg brda otvori šampanjac, a ukoliko to uspije, dobiti će Dijamantnu plaketu Hrvatskog auto i karting saveza, koja se dodjeljuje klubu koji osvoji tri Zlatne plakete.

To nitko nije dobio u povijesti hrvatskog automobilizma – naglasio je Čikor. 

23. travanj 2024 21:24