StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

SLAVI ŽUPA DUBROVAČKA Marijo Barović: 'Imamo priliku učiniti ovu 2016. godinu još uspješnijom'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
11. listopada 2016. - 23:16

Nisu uspjeli na krugu ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ponovno stajati na pobjedničkom postolju ukupnog poretka iako su sve do zadnje utrke bili u igri ostvariti bolji rezultat od prošlogodišnjeg kada su bili treći. Na kraju su zauzeli četvrto mjesto. Treće im je izmaklo za samo jedan jedini bod.

- Nije nas moglo ići više na zadnju utrku na Grobnik, jedan od razloga su veliki troškovi, a to su konkurenti znali iskoristiti. Šteta, baš šteta – rekao je Marijo Barović, koji je i prošle, ali i ove godine donio najviše bodova za Auto klub Župa dubrovačka. To je svima jasno kad se zna kako je zadnje dvije godine Barović državni prvak na krugu, a to su prvi naslovi državnog prvaka u povijesti župskog kluba.

Međutim, što ove godine Auto klub Župa dubrovačka nije uspio na krugu, jest na brdu te opet ima razloga za zadovoljstvo.

- Ostvarili smo najveći uspjeh na brdu u povijesti. Prošle godine prvi put među tri najbolja u ukupnom poretku klubova na krugu, a ove godine to isto na brdu. Treći smo na kraju u ukupnom poretku. Samo su Dubrovnik Racing i Petar Klepac ispred nas. Pogriješili smo na nekim stazama, a da nismo, uvjeren sam kako bi bili drugi, prvi do Dubrovnik Racinga. Auto klub Petar Klepac je uoči zadnje utrke imao 20 bodova više od nas. Na zadnjoj utrci, na stazi Komolac – Brgat, mi smo svoje napravili bez greške. Pobijedili smo u svojim klasama. Međutim, isto je uspjelo i vozačima Petra Klepca te nismo mogli do drugog mjesta u ukupnom poretku. Treba reći kako uoči zadnje utrke sezone matematički nismo bili sigurni za pobjedničko postolje. Mogli smo na kraju ostati i bez trećeg mjesta, što nam se dogodilo na krugu. Ali, kako smo sad bili kompletni, očekivano s obzirom gdje se održava zadnja utrka, nije bilo straha kako će se dogoditi isto što i na krugu – naglasio je najuspješniji član Auto kluba Župa dubrovačka, ujedno predsjednik kluba.

Ostat će zapisano kako su prvo povijesno postolje za klub iz Župe dubrovačke na prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama donijeli uz Marija Barovića još Deni Kmetović, Mlađen Đajić, Igor Medan, Teo Blažević te Mario Telesmanić, koji se priključio ekipi na zadnjoj utrci.

- Imamo priliku učiniti ovu 2016. godinu još uspješnijom. Naime, borimo se za drugo mjesto u ukupnom poretku klubova u disciplini kronometar, točnije, drugi smo uoči zadnje utrke, koja se vozi na Grobniku. Učinit ćemo sve da odemo na Grobnik s najmanje trojicom vozača. Nadam se kako ćemo uspjeti u tome, a u tom slučaju vjerujem kako ćemo zadržati drugo mjesto – poželio je Barović, koji svojim uspjehom na Grobniku može do još jednog naslova državnog doprvaka u disciplini kronometar.

- Da, pojedinačno sam treći u ukupnom poretku vozača, u disciplini kronometar je samo jedan državni prvak. Imam priliku na kraju biti drugi - potvrdio je Barović.

Slavi ovih dana Auto klub Župa dubrovačka, a mogla bi za koji dan opet.

18. travanj 2024 04:55