StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM/BRDSKE UTRKE

Dubrovnik Racing otvorio šampanjac: Ništa nam neće ovaj dan pokvarit!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
11. listopada 2016. - 23:15

Prijepodne kiša, pola sata prije početka prve vožnje pljusak, ali potom sunce. Šteta samo što nije prestala padati prije. Bilo bi sigurno daleko više gledatelja uz stazu Komolac - Brgat. Auto klub Dubrovnik Racing nije na svom asfaltu ostvario željeno, Istvan Kavecz i Maro Franić nisu uspjeli doći do naslova državnog prvaka u grupi E odnosno pobjede u klasi E1/17, nije ni dubrovački klub klupski skupilo ove nedjelje najviše bodova, ali 'pjevaju' dubrovački vozači hit TBF-a: 'Ništa mi neće ovi dan pokvarit'.

- Baš tako jer smo naslov državnog klupskog prvaka osigurali davno prije naše utrke tako da o tome nismo ni vodili računa – rekao je Dubravko Čikor. Dubrovački klub je deveti put najbolji klupski na brdskim stazama u Hrvatskoj. Dominirao je čitave sezone. Njegova prednost je uistinu velika, pobjeda zaslužena. Na zadnjoj utrci, doslovno, nisu ni trebali voziti.

Uz to su članovi dubrovačkog kluba prije zadnje utrke sezone osigurali tri od ukupno pet naslova državnog prvaka. Na zadnjoj utrci se odlučivali samo o naslovu državnog prvaka u grupi E. Bilo je, ii Istvan Kavecz, Mađar, koji vozi za Dubrovnik Racing ili Bojan Juranić iz Auto kluba Petar Klepac. Na kraju je Juranić imao više razloga za zadovoljstvo. Kavecz nije uspio osvojiti još jedan naslov. Naime, on je već prije osigurao krunu najboljeg u kategoriji I., a njegove zasluge za klupski naslov nisu male.

Preostala dva pojedinačna naslova državnog prvaka, koje su uzeli vozači Dubrovnik Racinga su naslov prvaka u grupi N gdje je najbolji Đivo Franić te naslov prvaka u kategoriji II. gdje nije bilo boljeg od Laszla Szazsa. U grupi A je najbolji Duško Banjeglav iz Auto kluba Delta Timing iz Zagreba. Plus, i timski naslov državnog prvaka je uspjeh Auto kluba Dubrovnik Racing jer su članovi najboljeg tima, a to je INA Ultra Racing Team, sve Dubrovčani: Maro Franić, Đivo Franić i Žarko Knego.

- Treći put zaredom. Osvojili smo Zlatnu plaketu HAKS-a, koja se dodjeljuje za tri uzastopna naslova – pohvalio se Maro Franić.

- Zadnja trka? Najbrži sam bio na treningu. U prvoj vožnji pukla je sajla te sam vozio u četvrtoj. Zaostao sam zbog toga osam sekundi. Popravio u pauzi između dvije vožnje kvar te u drugoj vožnji bio najbrži, i to za tri sekunde, ali kad se zbroje obje vožnje, nisam mogao do pobjede i prvog mjesta u klasi. Šteta – dodao je nakon što nije uspio osvojiti prvo mjesto u klasi E1/17.

Međutim, opet dubrovački automobilisti otvaraju šampanjac na kraju sezone. Razloga je napretek (naslova također). Na brdu klupski najbolji, tri od pet pojedinačnih naslova je njihovo, najbolji su tim. Plus, najbolji klupski na krugu. Plus na krugu pojedinačni naslovi…

- Još samo da netko kaže kako je to malo što smo napravili ove sezone - nasmijao se Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik. Slavi, kao i svi ostali u dubrovačkom klubu.

19. travanj 2024 11:20