StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM/BRDSKA UTRKA

DUBROVNIK RACINGU SOLI NA REP Osvojili i Malačku!

14. rujna 2016. - 19:47

Mađar Laszlo Szasz za volanom Reynard F3000 Zetec ukupni je pobjednik 19. Nagrade Malačka – Sveti Dujam. Član Dubrovnik Racinga ostavio je drugoplasiranog Ante Alduka u Fordu Escortu RS Cosworthu, člana SAK-a (Splitskog auto kluba), za gotovo osam sekundi.
- Opet smo ostvarili odlične rezultate – istaknuo je Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga. Žarko Knego je bio najbolji u grupi N gdje je Stjepo Manenica bio treći, u grupi A najbolji Laszlo Hernady, a Laszlo Szas u grupi D u kojoj je drugi bio Zoltat Balatincz.
- Klupski smo opet bili najbolji, ispred drugog Solina te Župe dubrovačke, koja je bila treća – dodao je Čikor. Dubrovnik Racing je još više povećao svoju prednost u ukupnom poretku. Nakon četvrte od devet utrka sezone ima čak 77 bodova prednosti. Slavio je na sve četiri utrke: Stubičke Toplice, Skradin, Kotor i sad Malačka.
Ukupno je na Malačkoj nastupilo 14 vozača Dubrovnik Racinga. Miho Sturica najbolji u klasi N1 u kojoj je drugi bio Tonči Stahor. Đivo Franić prvi u N2 u kojoj je treći Đivo Feređa, Žarko Knego prvi, a Stjepo Manenica treći u klasi N3, Laszlo Hernady prvi u A9, Tamas Tomscany prvi u E1-15 u kojoj je Mato Milkovič bio peti. Maro Franić drugi u E1-17, Zoltan Balatincz prvi u KL 19, a Laszlo Szasz u KL 20. Milan Brozinić i Istvan Kavecz su odustali.
Opet su uspješni bili i članovi Župe dubrovačke, koji su opet klupski na pobjedničkom postolju. Prošlu, treću utrku, koja se vozila u Kotoru, drugi u ukupnom poretku, a sad treći. Mario Barović je bio drugi u A7, a Deni Kmetović u E1-14, dok je Igor Medan zauzeo treće mjesto u A7. Nastupila su i dva člana Ragusa Racinga. Petar Dajak drugi u KL 19, a Ivica Matković treći u E1-17. U klasi P4 najbolji je bio Božo Prnić, član Pelješac Racinga.

20. travanj 2024 11:26