StoryEditorOCM
SplitSEZONSKI POSAO

Splitski Crveni križ traži nove spasioce na plažama. Objavili tko se može prijaviti, a testirat će ih se u - bazenu!

Piše Split SD
11. travnja 2024. - 08:53

U sklopu Službe spašavanja života na vodi, Hrvatski Crveni križ objavio je natječaj za edukaciju za spasioca na plažama. Prijaviti se mogu osobe starije od 18 godina koje imaju minimalno srednju stručnu spremu ili upisan završni razred srednje škole.

Jedan od uvjeta za sudjelovanje na edukaciji je posjedovanje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti. Kandidati moraju biti u stanju otplivati 400 metara za manje od osam minuta i roniti 25 metara u daljinu.

image
Tonći Plazibat/Cropix

- U Hrvatskoj od utapanja u prosjeku strada 90 ljudi godišnje te se smatra da je utapanje vodeći uzrok smrti kod djece u Hrvatskoj. Osposobljavanjem spasilaca i njihovim zapošljavanjem na kupalištima diljem Hrvatske direktno utječemo na prevenciju utapanja čime podižemo razinu sigurnosti građana i turista na vodenim površinama. Trenutno je u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, velika potražnja za spasiocima na tržištu rada - poručuju iz Crvenog križa.

Testiranje kandidata u Splitu provodi se 23., 25. i 30. travnja te 2. svibnja u 9:30 sati u Športskom centru Bazeni Poljud, a tečaj za odabrane kandidatkinje i kandidate održat će se od 13. do 19. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:26