StoryEditorOCM

U županiji najgore vozimo ponedjeljkom i srijedom: suprotno očekivanjima, vikendom smo bolji u prometu

Piše B. P.
6. svibnja 2024. - 15:54

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u vremenu od 29. do 5. svibnja na županijskom području dogodile su se ukupno 24 prometne nesreće. Jedna osoba je poginula, četiri su ozlijeđene, a materijalna šteta nastala je u 19 slučajeva. – izvijestila je PU Šibensko-kninska. 

Od ukupnog broja prometnih nesreća 14 ih se dogodilo na područj Šibenika pri čemu su  tri osobe zadobile lakše ozlijede; tri na području Vodica u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, a na području  Knina dogodile su se četiri nesreće s jednom poginulom osobom. U drniškom kraju  dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Dominantni uzrok prometnih nesreća protekli tjedan je bio oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje i vožnja unazad – u četiri primjera, a nepropisna i neprilagođena brzina prouzročila je tri prometne nesreće.  

Po danima u tjednu najviše se nesreća dogodilo u ponedjeljak i srijedu - po četiri, zatim u petak - tri, dok su se u utorak, subotu i nedjelju dogodile po dvije. Po dobu dana većina nesreća - 20 dogodile su se u vremenu od 10 do 21 sati.

“Apeliramo na sve vozače i putnike na svim sjedalima u osobnim automobilima da je prilikom svake vožnje pa i one najkraće - obavezno i bez iznimke koristite sigurnosni pojas. Njegovim korištenjem na samo da ćete izbjeći plaćanje globe, već ćete u slučaju prometne nesreće izbjeći teže posljedice stradavanja. “ – poručuju iz PU Šibensko-kninske.

26. svibanj 2024 12:04