StoryEditorOCM
Zanimljivosti‘potaknut sotonom‘

Svećenik tijekom mise sjekirom razbio kip Gospe, vjernici u šoku promatrali što ovaj radi tijekom propovijedi

Piše VIJESTI SD
12. siječnja 2024. - 20:13

Društvenim mrežama proširila se snimka koja prikazuje protestanskog svećenika kako sjekirom uništava kip Gospe.

Svećenik Kevin T. Wynne držao je propovijed u svetištu u Mexico Cityju kada je najednom zgrabio sjekiru, na zaprepaštenje okupljenih vjernika.

Kip koji je razbio simbolizira Gospu od Guadalupe, marijansku pobožnost koju Katolička crkva priznaje kao ‘Caricu Amerike’. Ova pobožnost zaslužna je za obraćenje cijelog domorodačkog naroda – asteka, koji su do pojave Djevice žrtvovali svoju djecu idolima. I danas svake godine, samo u prvim danima prosinca, ovo svetište u Mexico Cityju primi više od 10 milijuna hodočasnika.

Sotona

Čin svećenika izazvao je ogorčenje Katolika, a zbog svega je reagirao i svećenik nadbiskupije Meksika Hugo Valdemar, koji je rekao kako smatra da je svećenik Wynne ‘bio potaknut sotonom’.

“Vidjeti kako pastir uništava sliku Djevice, opaža se da ga pokreće Sotona. On djeluje kao instrument vlastite mržnje”, izjavio je.

“Mi katolici štujemo samo Boga”, objasnio je i dodao da “Blažena Djevica i sveci zaslužuju posebno poštovanje zbog svog uzornog života i pobožnosti.”

Meksička platforma Actívate pokrenula je kampanju na svojoj web stranici, osuđujući da je “vjerska netolerancija dosegla alarmantne razine u društvu.”

“Djevica od Guadalupe je simbol duboko ukorijenjen u katoličkoj vjeri, a skrnavljenje ove slike nije samo uvreda vjeri, već i vrijednostima međusobnog poštovanja koje svi moramo braniti,” poručili su s platforme.

02. svibanj 2024 22:23