StoryEditorOCM
GlazbaHumanitarni koncert

Šibenske Luce na djelu: Četiri tenora pjevaju za nabavu ljuljačke za djecu u invalidskim kolicima

9. travnja 2018. - 10:21

Šibenska djeca u invalidskim kolicima uskoro će dobiti specijaliziranu ljuljačku koja će biti postavljena na dječjem igralištu u gradskoj četvrti Meterize. Riječ je o prvoj takvoj igrački u nekom gradskom dječjem igralištu, a tu vrijednu donaciju u iznosu od preko 22.000 kuna mališani mogu zahvaliti šibenskim Lucama, ženskom Lions klubu, koji u Šibeniku djeluje već 16 godina i koji je tijekom svih tih godina organizirao niz dobrotvornih akcija za potrebe svojih sugrađana i ustanova.

Nedavno je tako kupljen i projektor te zvučnici i mikseta za potrebe i porgrame najstarije škole u gradu, OŠ Fausta Vrančića, a u suradnji s muškim Lions klubom te zagrebačkim „lionsima“, Luce su organizirale i humanitarnu akciju za obnovu vrtića i jaslica u Murteru.

Ovaj put Luce će organizirati humanitarni koncert četiriju tenora: Đanija Stipaničeva, Marka Pecotića, Marka Škugora i Vladimira Garića. Oni će nastupiti u Hrvatskom narodnom kazalištu u ponedjeljak, 9. travnja, a ulaznice su već rasprodane i prikupljen je potreban iznos, kazala je predsjednica šibenskih Luca Nera Gojanović Kljajić.

- Ovo je naša treća humanitarna akcija u godinu dana, a ovaj put ćemo prikupiti sredstva za nabavu ljuljačke za djecu u invalidskim kolicima koja će u suradnji s gradskom upravom biti postavljena na igralištu na Meterizama. Na prijedlog naše tajnice Tatjane Jukić, odlučili smo organizirati koncert za Četiri tenora, trenutačno jedan od najpopularnijih sastava u Hrvatskoj koji je u kratkom roku ostvario zavidan uspjeh.

U Šibeniku će nastupiti uz klavirsku pratnju pijanistice Gordane Pavić. Sredstva od prodanih ulaznica koje su planule gotovo istog dana kada su puštene u prodaju, bit će dovoljna za kupnju ljuljačke, dostavu i montažu što ukupno košta 22.400 kuna – rekla je Gojanović Kljajić.

Šibenski dogradonačelnik Danije Mileta pozdravio je najnoviju akciju Lions kluba Luce te je istaknuo kako svojim redovitim i hvalevrijednim angažmanom Luce „život našim građanima čine boljim i toplijim“!

- Grad Šibenik uključio se u ovu priču tako što je predložio da ljuljačka bude postavljena na igralištu na Meterizama, a ono je izabrano jer je dovoljno veliko da na njemu može biti postavljena takva igračka i zato što ima jednostavan pristup. Kada bude monitrana vjerujem da će djeca uživati – kazao je Mileta.

03. svibanj 2024 14:16