StoryEditorOCM
Dalmacija stanovnici okruga donjeg prozivaJU općinu

Stanovnici Okruga Donjeg: Za vlast smo komunjare pa nas kažnjavaju

Piše PSD.
15. ožujka 2008. - 18:29
Od 11.390.000 kuna, koliko je Općina Okrug 2006. osigurala u proračunu za infrastrukturu u Okrugu Donjem, utrošeno je bilo svega 800.000 kuna, a lani od 14.910.000 kuna ni lipe, kažu mještani

Stanovnici Okruga Donjeg na Čiovu odlučili su javno progovoriti o nebrizi općinske vlasti za njihovo mjesto. Od 11.390.000 kuna, koliko je Općina Okrug 2006. osigurala u proračunu za infrastrukturno uređenje, u Okrugu Donjem utrošeno je bilo svega 800.000 kuna, a lani od 14.910.000 kuna ni lipe, kaže Svetin Vukman, žaleći se da kao zastupnik SDP-a u Općinskom vijeću uopće ne može utjecati na samovolju vladajućih u koaliciji HSP-a i HDZ-a.

Dodaje kako se predviđen, a neutrošen proračunski novac za Okrug Donji iz 2006. prebacio u 2007., a od lani u ovu godinu. Državno odvjetništvo trebalo bi ispitati gdje su ta naša sredstva nestala, kaže Marin Stojanac. Od neostvarenih projekata navode uređenje puta Rudeja, sanaciju starog porta, izgradnju parkirališta u središtu mjesta. Zamjeraju da je nogometno igralište nestručno izgrađeno te da reflektor ne radi već dvije godine, da na dječjem igralištu nije postavljena ograda.

Foto: Gordana Dragan

Žale se da je njihovo mjesto jedino koje ima, a nema crkvu, jer svećenik više od godinu dana ne služi misu. Nemaju trgovinu, poštu, društvenih sadržaja, a umirovljenicima je otet njihov prostor. Trećina mjesta drži se na 170 električnih kilovata, a i ovoga ljeta megalomanska izgradnja apartmanskih zgrada ostavit će ih bez vode.

Općina nas namjerno kažnjava jer nas drže komunjarama i građanima drugog reda – kažu Ivo i Matko Vukman te dodaju da konačno treba stati na kraj podjelama na crvene i crne i početi raditi za dobrobit toga mjesta koje broji 280 stanovnika, s vikendašima oko 1000, a s gostima ljeti taj broj naraste i do 3000. Tvrde da im je jedna od kazni od Općine stigla proteklog Božića, kad im je postavljeno božićno drvce, ali nije okićeno. Tamošnji stanovnici čak su uskraćeni za socijalne pomoći, jadaju se mještani.

Načelnik općine: Ima propusta

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća, na kojoj je Svetin Vukman naveo neriješene infrastrukturne probleme Okruga Donjeg te kako se u dvije godine u to mjesto utrošilo tek 800.000 kuna, načelnik općine Dominik Matković kazao je kako se slaže da ima propusta, ali da je s obzirom na broj stanovnika u Okrugu Donjem utrošeno više nego u Gornjem.

Nema ulice koja nije asfaltirana i osvijetljena. Svećenika ne možemo prisiliti da služi misu te uredi okoliš crkve. Nakon svih prozivki i podmetanja neću dozvoliti da se bez potrebne dokumentacije išta tamo radi, jer ćete me i sami prijaviti – oštro je odgovorio Matković.



 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:58