StoryEditorOCM
ZabavaAMALI NA SCENI 2018.

FOTO Mališani gledali Ezopove basne

Piše PSD.
13. siječnja 2018. - 13:55

Predstavom 'Ezop: Basne' u režiji Ksenije Zec i Saše Božića te izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba danas je u hotelu RIxos započeo program  „Amali na sceni 2018" u okviru kojeg u Dubrovniku gostuje nekoliko renomiranih domaćih kazališta sa svojim adaptacijama klasičnih priča za djecu.

Pedesetminutna predstava za djecu stariju od pet godina prikazuje Ezopove basne: Vuk u janjećoj koži, Kornjača i zec, Vuk i ždral, Guska sa zlatnim jajima i Cvrčak i mrav. Publici ih uz niz glumaca predstavlja jedina konstanta u predstavi, pripovjedač kojeg utjelovljuje Drago Utješanović, ravnatelj kazališta „Žar ptica".

„Ezop:Basne" izvode: Matija Čigir, Nataša Kopeč, Ante Krstulović, Anđela Ramljak, Berislav Tomičić, Drago Utješanović i Fillip Vidović. Koreografiju potpisuje Petra Hrašćanec Erceg, scenografiju i kostime Zdravka Ivandija Kirigin, a glazbu Damir Šimunović.

Program „Amali na sceni 2018" nastavak je projekta obogaćivanja kazališne scene za najmlađe u Dubrovniku, a kojem su prethodila gostovanja Gradskog kazališta Trešnja i izvedba popularne adaptacije animiranog filma „A je to!" te Kazališta Tvornica lutaka s predstavom „Crvenkapica - Tko se boji vuka još?".

Ulaznice za predstavu „Ezop:basne" dostupne su online na ulaznice.hr, na recepciji hotela Rixos Libertas te u poslovnici agencije Elite Travel po cijeni od 50 kuna, a na dan izvedbe 70 kuna. Predstava će se prikazati ponovno danas u 17 sati.

Kako je bilo na jutarnjoj predstavi, pogledajte u fotogaleriji našeg Željka Tutnjevića.
 

23. travanj 2024 20:26