StoryEditorOCM
ZabavaIBRICA JUSIĆ

 'Nikad se nisam ovako radovao i svečano obećavam - bit ću najluđi dedo na svijetu!'

Piše JL
26. studenog 2017. - 15:03

- Na proljeće ću prvi put postati djed! Moj sin Kristijan i snaha Ana u travnju će postati mama i tata, a zahvaljujući njima siguran sam da se još nikad toliko nisam radovao i toliko nestrpljivo iščekivao proljeće kao sada - kaže Ibrica Jusić za jutarnji.hr.

Sedamdesetdvogodišnji Dubrovčanin, iza kojeg je pedeset i tri godine uspješne glazbene karijere, još ne zna hoće li dobiti unuka ili unučicu.
- Samo neka je živo i zdravo! - kaže Ibrica koji je, priznaje, godinama priželjkivao da ga “mladi” razvesele najljepšom vijesti na svijetu.

- Povremeno sam se raspitivao, ali nisam nikad ništa forsirao, nego sam samo strpljivo čekao, a onda su mi prije par tjedana s velikim osmijehom na licu rekli da ću postati dedo. Nisam znao koga bih od sreće prvo poljubio i zagrlio! Već sada znam da ću biti najluđi djed na svijetu - govori Ibrica, koji tvrdi da neće jako razmaziti unuku ili unuka.

- Ali znam da će moj unuk ili unuka biti sportaši, odnosno da će ih djed naganjati da se bave sportom jer je to dobro i za duh i tijelo. Učit ću unuka ili unuku i ljubavi prema životinjama, a slože li se roditelji, jedan od mojih poklona za prve rođendane bit će pas ili mačka. To sigurno neće biti dar za prvi rođendan mog unuka ili unučice, nego će djed psa ili mačku pokloniti kad oni već malo stasaju, da se mogu brinuti i paziti na svog ljubimca. Bilo bi mi drago da su od mene i sina povukli glazbeni gen pa će ih, budu li zainteresirani za sviranje, imati tko podučavati. Siguran sam da ću se s unukom ili unučicom sjajno zabavljati, a sretan sam jer sada znam da ću imati kome u nasljeđe ostaviti svojih dvanaest gitara. Naime, nikada ne bacam svoje stare instrumente - otkriva Ibrica za jutarnji.hr, pred kojim je radni prosinac.

Na Silvestrovo nastupa na koncertu u Cankarjevu domu u Ljubljani, a dan kasnije, 1. siječnja, uz Tamburaški orkestar HRT-a predvođen maestrom Sinišom Leopoldom nastupa na novogodišnjem koncertu u zagrebačkom HNK.
- Nakon toga imat ću još neke nastupe, ali mislim da će mi prvi mjeseci 2018. proći u slatkom iščekivanju, baš kao i mojem sinu koji prvi put postaje tata - govori Ibrica, koji je svog Kristijana (37) dobio u braku s bivšom suprugom Jadrankom. Kristijan je  godinama je živio u Parizu, gdje je završio dva fakulteta: fakultet kroatistike i privatnu akademiju za klavir. Osim Kristijana Ibrica ima i kćer Eminu, rođenu 1986. godine, koja živi u Švedskoj. Ibrica i Kristijan nekoliko godina nisu bili u kontaktu, sve dok se nisu sreli na jednom Ibričinu koncertu.

- Zagrlili smo se i otad smo nerazdvojni, a nitko nije bio sretniji od mene kada se on preselio u Zagreb - rekao je Ibrica.

17. travanj 2024 22:20