StoryEditorOCM
ZabavaPLESNO REKREACIJSKI STUDIO DUBROVNIK

SVJETSKO PRVENSTVO U RIMU Zumba Kidsi i Zumba Teensi osvojili srebro!

Piše PSD.
25. listopada 2017. - 11:49

Na Svjetskom plesnom prvenstvu World Dance Championship 2017. koje se održalo ovog vikenda u Rimu, Plesno rekreacijski studio Dubrovnik predstavio se s četiri koreografije. Dubrovački plesači, djeca od 8 do 13 godina na trodnevnom prvenstvu, u žestokoj konkurenciji plesača iz više zemalja svijeta, izborili su srebro za koreografiju "Gladiators Dance". Našim plesačima ovo je prvo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu na koje su se plasirali zlatnim odličjima u Splitu, Sarajevu i Zagrebu. Njihov put po natjecanjima počeo je prije godinu dana, a okrunili su ga na najljepši mogući način - srebrom.

Naglasimo, zahvaljujući Plesno rekreacijskom studiu Dubrovnik i njegovim plesačima, na Svjetskom prvenstvu prvi put se mogla vidjeti "Zumba" koju čini jedinstvena kombinacija latino plesa i fitnessa. Natjecalo se 50-ak plesnih klubova sa svih strana svijeta koje je ocjenjivao stručni žiri od četiri eminentna suca: Tuccio Rigano iz Italije, Alexandr Abritalin iz Rusije, Jose De La Cruz iz SAD-a i Kremena Atanasova iz Bugarske.

Plesno rekreacijski studio Dubrovnik zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pripomogli plesačima odlazak u Rim.
Ovo je tek početak nizanja sjajnih rezultata Zumba Kidsa i Zumba Teensa koji su u tek godinu dana stigli do samog vrha, a njihovo plesno umijeće tek će nastaviti pokazivati na predstojećim natjecanjima. S novim koreografijama već će u studenom na natjecanje u Split na Dance Open.

Uspješni dubrovački plesači prepuni emocija i oduševljenja sa šestodnevnog rimskog putovanja vratili su se u svoj Grad.

17. travanj 2024 04:31