StoryEditorOCM
ZabavaTKO ĆE NAS ZABAVLJATI U PROSINCU?

Predstavljen bogati program Zimskog festivala

Piše PSD.
14. rujna 2017. - 14:57

Na konferencija za novinare u Festivalskoj palači gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović predstavili su koncept i program ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala i dočeka Nove godine.

Dubrovčane i njihove goste u Novu 2018. godinu uvest će Dino Merlin, a uz njega će nastupiti Songkillersi i Pravila igre. Noć prije nastupiti će The Frajle, a tradicionalno, prvog dana Nove godine uz koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra Dubrovčani i njihovi gosti na Stradunu će uživati u kamenicama i pjenušcu.

Inače, Dubrovački zimski festival počinje 2. prosinca nastupom Zlatana Stipišića Gibonnija ispred Crkve svetog Vlaha. Newkoliko dana nakon toga nastupit će Jacques Houdek, a potom, subotnje će koncerte na istom mjestu održati Massimo Savić i grupa Pavel.

U suradnji s Valamar grupacijom, u hotelu Lacroma 22. prosinca održat će se Božićni koncert na kojem će, uz Dubrovački simfonijski orkestar i Stijepa Gleđa Markosa nastupiti Đani Stipaničev i Marija Kuhar Šoša te klape Ragusa, Subrenum i Kaše. dan poslije ispred parčeve crkve nastupit će iMarko Tolja septet, a organizatori najavljuju kako će tijekom vikenda na Brsaljama, Gundulićevoj poljani i Prijekom Dubrovčani i njihovi gosti uživati u živoj glazbi.   

Za vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine, na više lokacija u staroj gradskoj jezgri, te u ostalim dijelovima grada organizirati će se raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji. Posewbno se to odnosi na park u Pilama gdje će se nalaziti medo, vilenjaci i ostali likovi iz dječje mašte. A uz Orlanda, ove će godine šalom Zimskog festivala, koji je postao i zaštitni znak ove manifestacije, biti ukrašene i skulpture Ivana Gundulića te Marina Držića.

20. travanj 2024 01:44