StoryEditorOCM
ZabavaLjeto u Valamaru

U Kampu Solitudo ovog petka Rundek Cargo Trio

Piše dv
29. kolovoza 2017. - 15:13

Rundek Cargo Trio, ovog će petka nastupiti na zvjezdanoj pozornici kampa Solitudo s početkom u 21 sat. Uz Darka Rundeka, njegovog lidera koji je i jedan od najpopularnijih glazbenika s prostora bivše Jugoslavije, Trio čine i violinistica Izabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić.

Rundek za vrijeme svoje dugogodišnje glazbene karijere nikada nije radio sa sastavom koji broji manje od šest članova sve dok nije odlučio oformiti Trio, čime je ostvario svoj dugo željeni san kojim će se kroz intimnost koju pruža manji sastav još više približiti publici. Osnutku Trija prethodila je karijera s Haustorom, preseljenje u Francusku te dva snimljena albuma s Cargo Orkestrom s kojima je „odradio“ dvije zajedničke turneje.
Svoj je prvi album naziva „Plavi avion“, a koji je postigao veliki uspjeh kod kritike i publike, Trio izdao prije gotovo sedam godina da bi skoro pet godina kasnije, u svibnju 2015., svjetlo dana ugledao njihov novi album – „Mostovi“. Rundek je tim albumom, koji se „okitio“ Porinom za najbolji album u kategoriji alternativne glazbe, još jednom dokazao da je istovremeno u stanju promijeniti glazbeni pristup, a opet zadržati svoju prepoznatljivost što ga čini jednim od najvrsnijih glazbenika na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Ulaznice za nastup Trija koji je dosad imao više od stotinu nastupa diljem Europe mogu se kupiti na recepciji kampa Solitudo u radnom vremenu od 7 do 22 sata po cijeni od 70 kuna (u pretprodaji) te 90 kuna (na dan koncerta), a svim posjetiteljima bit će osiguran besplatan parking. Kako zvuči kombinacija balkanskog zvuka s primjesama europskog bluesa koju izvode ovi glazbenici sasvim drugačijeg profila i zašto su legendarni hitovi iz Rundekove bogate karijere vrhunac njihovog nastupa imat će se prilike uvjeriti svi posjetitelji koncerta ovog petka.

20. travanj 2024 15:59