StoryEditorOCM
ZabavaDOMENICA ŽUVELA, NOVA ZVIJEZDA NA GLAZBENOM NEBU

Huljićeva sam uzdanica, a obitelj mi je prenijela ljubav za glazbu

Piše Tea Stjepović
Foto: Joško Šupić
27. srpnja 2017. - 12:37

Velolučanka Domenica Žuvela novo je ime na domaćoj glazbenoj sceni. Široj javnosti postala je poznata nakon nastupa na Splitskom festivalu gdje je proglašena najboljom debitanticom. Ali Domenica već godinama pjeva, i to u splitskoj grupi 'Boss', te je back vokal brojnim estradnim zvijezdama. Nedavno je snimila svoju prvu pjesmu i spot 'Kad sam s tobom' koju su napisali Vjekoslava, Ivan i Tonči Huljić.

Kako je bilo nastupati na Splitskom festivalu?

Nastupala sam na Festivalu prije dvije godine, ali kao prateći vokal Madre Badessi, ove godine prvi put kao samostalni izvođač. Predivan je osjećaj stati na pozornicu pogotovo kad znaš da su ti u publici obitelj i prijatelji.

Nazivaju te novom Huljićevom uzdanicom, što misliš o tome?

Činjenica je da moja pjesma 'Kad sam s tobom' proizlazi iz Huljićeve radionice. Cijela obitelj je zaslužna za moje prvo pojavljivanje i velika su mi potpora u svemu!

S grupom Boss si već 'izbrusila' scenske nastupe? Gdje te sve možemo čuti?

Zapravo do sada sam snimala prateće vokale Madre Badessi, Petru, Joli, Jeleni, Magazinu, Doris, Danijeli, Minei... Tako da uvijek negdje možete čuti moj glas, ali u pozadini priče. A sa svojom grupom me čeka, kao i svake godine, radno ljeto ali za to čut morate doć u Split.

Izašao ti je prvi singl i spot 'Kad sam s tobom'. Kakve su bile reakcije ljudi, jesi li zadovoljna kako je sve ispalo?

Jako sam zadovoljna, ipak su to moja prva ostvarenja. Iznenadila me velika zainteresiranost medija, ali i pozitivne reakcije ljudi. Kad sam se upustila u ovo, nisam znala što me očekuje, a ova nagrada će mi definitivno biti vjetar u leđa za dalje.

Peta si godina Glazbene akademije u Splitu, što planiraš nakon završetka?

Uvijek se najbolje stvari dogode kad se najmanje nadaš i bez velikih planova. Volim svoju struku i sve vezano uz glazbu tako da ću sigurno nastaviti u tom smjeru.

Kad si otkrila ljubav prema pjevanju?

Moja mama je cijeli život u glazbi, tako da mi je ona prenijela tu ljubav prema pjevanju od malih nogu.

Jesi li kao mala sanjarila da bi mogla biti pjevačica i što misliš sad o tome kad se san ostvario, je li to ono što želiš?

Pjevačica je samo jedno od niza zanimanja koje sam htjela biti. A sada kada sam u tome mi je već postalo normalno, kao svaki posao ima svoje prednosti i mane. Želim dati svoj doprinos i osobni pečat u svemu što radim pa tako i u ovome.

Gdje se vidiš za pet do deset godina?

To me pitajte za pet do deset godina.

Imaš li najdraže izvođače, grupu, neki glazbeni uzor?

Nikad nisam imala uzora - u smislu da mi potpuno odgovara u svemu. Dobra pjesma me uvijek privuče bez obzira tko joj je izvođač. Na kazetama i cd-ovima sam uvijek voljela one laganije pjesme koje su bile najmanje popularne.

Koji ti glazbeni žanr najbolje odgovara?

Pop.

Živiš na relaciji Split - Vela Luka? Hoćeš li i ti pjevati 'Velu Luku mala ne zaboravi'?

Živim u Splitu ali ipak je otok moj dom kojeg uvijek rado posjećujem. Ako mogu birati između pjevanja i slušanja 'Vele Luke' onda radije biram slušanje, po mogućnosti u Oliverovoj verziji.

Što kažu Velolučani na tvoju glazbenu karijeru? Iz Vela Luke je i naša poznata pjevačica Jasna Zlokić, uspoređuju li te s njom?

Iznenađena sam pozitivnim reakcijama svih, što me naravno veseli i daje mi veliki poticaj za dalje. Od samog početka sam se susrela sa usporedbama, no smatram da svi imamo svoj vlastit put i identitet pa nema potrebe za tim. Ipak iza Jasne stoji velika karijera, a ja sam tek na samom početku.

19. travanj 2024 12:05