StoryEditorOCM
ZabavaATRIJ PALAČE SPONZA

Britanski umjetnik Bari Goddard predstavio svoje fotografije, a izložba privukla i Josipu Lisac

Piše PSD.
2. srpnja 2017. - 00:23

Izložba fotografija pod nazivom From Illyria to Elsinore" britanskog umjetnika Bari Goddarda otvorena je u atriju palače Sponza. Fotografije su to nastale tijekom prošlog ljeta, a prikazuju prizore iz predstave "Hamlet" Midsummer Scene festivala te vizure Dubrovnika. Poseban je gost izložbe bila proslavljena i zbog glasa jedinstvena hrvatska kantautorica Josipa Lisac s kojom bi Goddard mogao ostvariti suradnju u dogledno vrijeme. 

Direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić kazala je kako se radi o fantastičnim fotografijam te napomenula kako su Britanci već tradicionalno najbrojniji gosti u Dubrovniku. Nakon dvije izložbe u Londonu u prostorima Veleposlanstva Republike Hrvatske te prošlogodišnje izložbe u Širokoj, druga je ovo Goddardova izložba u Dubrovniku. Umjetnik sam je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji te naglasio taj poseban odnos svjetla i kamena. 

Počasnom konzulu Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske te uredniku The Dubrovnik Timesa, Marku Thomasu pripala je čast da otvori ovu izložbu koja ostaje otvorena sve do 7. srpnja. 

O umjetniku 
Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je započeo glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Bari, posljednjih 15 godina, radi i izlaže fotografije pod pseudonimom G O D Photography. Njegov rad obuhvaća izradu filmova, fotografija, ali i slikarstvo i glazbu. Njegov fotografski rad koketira od zanimljivih portreta poznatih britanskih glumica do provokativne avantgarde. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurytmicsa. Nakon svjetske turneje sa Jimmy Somervilleom Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji.

O kazališnom projektu
Festival Midsummer Scene, jedini hrvatski kazališni festival na engleskom jeziku, ovog se ljeta održava na tvrđavi Lovrjenac od 24. lipnja do 5. srpnja. Festival na programu premijerno prikazuje San Ivanjske noći, jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija koju će ovog ljeta izvesti jedinstvena glumačka postava u kojoj su između ostalih Japanka, Indijka, Hrvat, Englezi i glumica afričkog porijekla. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. bLu

18. travanj 2024 19:30