StoryEditorOCM
ZabavaBossa nova na najljepšoj pozornici

Velika brazilska zvijezda Bebel Gilberto večeras otvara Festival Orsula

Piše PSD.
28. lipnja 2017. - 13:08

Novo izdanje Festivala Orsula odabire najbolje od suvremenog jazza, funka, bossa nove, flamenca i drugih glazbenih žanrova. Organizacija Festivala Orsula prvi put dovodi veliku brazilsku zvijezdu Bebel Gilberto, koja će nastupiti 28. lipnja s početkom u 21 sat. S ovim spektakularnim koncertom otvara se ovogodišnji festival.
Ulaznice za koncert možete kupiti na nakoliko mjesta - kao i obično, na samom ulazu u park na dan koncerta, 28. lipnja, i to od 20 sati. Također, karte možete kupiti u Turističkoj agenciji Compass South Adriatic Dubrovnik, na adresi Pera Čingrije 2, u Omladinskom hostelu u Bourbonu (Youth Hostel Dubrovnik- HFHS), na adresi Vinka Sagrestana 3, te na internetskim stranicama: http://orsula-festival.com/karte, https://www.entrio.hr/events?s=orsula

Ulaznice za koncert Bebel Gilberto stoje 220 kuna, a vrijedi dodati i to kako za stanovnike Dubrovnika postoji mogućnost kupovineukupne festivalske ulaznice po cijeni od 700 kuna. Na dan koncerta Bebel Gilberto prometovat će posebna linija autobusa prema amfiteatru Orsula.

Autobusi JP Libertas će voziti od 20 do 22 sata, svako 20 minuta, a zaustavljat će se na sljedećim stanicama:
Grawe zgrada (konoba Fortuna)
Benzinska postaja Pod Dubom
I. Glavica (kraj škole) i Žičara

Autobus će biti posebno obilježen plakatima Orsule, a prijevoz je za sve posjetitelja koncerta besplatan. Povratne vožnje uslijedit će odmah po završetku koncerta! Kao predgrupa Bebel Gilberto nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom. Park Orsula u posljednjih je nekoliko godina svog postojanja ugostio preko 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od velikih svjetskih imena poput Maria Biondia, Asian Dub Foundationa, Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića, S.A.R.S.-a, ali i mnogih drugih.

Bebel Gilberto plijeni pažnju na sceni dugi niz godina te i samim time niže bezbroj nagrada za svoj rad. Kao kćer Joao Gilberta i pjevačice Miuche, muzikom se bavi od devete godine. Karijeru je započela 1986., a 2000. izdaje Grammy nominiran 'Tanto tempo', elektronski laid back bossa nova hit album, koji je bio jako popularan po svim svjetskim klubovima. Njena sinteza elektronike s autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama postavila ju je među najprodavanije brazilske umjetnike svih vremena. Za one koji nikad nisu čuli bossa novu ili se nećkaju da dođu na Orsulu poslušati Bebel Gilberto ona kaže:
'Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas.'

Ljeto na Orsuli:
Srijeda, 28.6. BEBEL GILBERTO/predgrupa MAJA GRGIĆ trio
Utorak, 11.7. ZEMLJA GRUVA /FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE
Subota, 15.7. DHROEH NANKOE ENSEMBLE
Subota, 22.7. STAND UP VEČER: SANDRA SILAĐEV I DAMIR NIKŠIĆ
Subota, 29.7. KEZIAH JONES
Subota, 05.08. JOSE ENRIQUE MORENTE & IRENE RUEDA
Utorak, 08.08. MORE LOVE ENSEMBLE & MARIO IGREC
Petak, 11.8. ATOMSKO SKLONIŠTE
Nedjelja, 13.8. TADIĆ & TEOFILOVIĆI
Subota, 19.8. DIEGO GUERRERO

23. travanj 2024 23:10