StoryEditorOCM
ZabavaSHAKESPEAROVA KOMEDIJA POD PALICOM HELEN TENNISON

U NOĆI KRIJESOVA Predstava 'San Ivanjske noći' premijerno izvedena na Lovrijencu

Piše PSD.
25. lipnja 2017. - 12:28

Shakespeareova komedija začaranih zabuna 'San Ivanjske noći' vratila se u Dubrovnik ove godine u novome ruhu. U subotu navečer premijerno je izvedena na Lovrijencu pod redateljskom palicom Helen Tennison koja je bila zaslužna i za sjajne produkcije Midsummer Scene festivala u 2015. i 2016. godini

Ulogu Hermije ove sezone igra Susan Hingley, porijeklom iz Japana. U ulozi Pucka je Sheetal Kapoor, a Titaniju je zaigrala Kudzanayi Chiwawa, engleska glumica podrijetlom iz Zimbabvea. Filip Krenus, hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu, jedan je od producenata Midsummer Scene Festivala, a nastupat će u ulozi Vratila. Uz zanimljive zaplete i intrige, ovogodišnji festival u Dubrovnik donosi i nesvakidašnje plesne elemente. Koreografkinja predstave Sheetal Kapoor, za San Ivanjske noći osmislila je posebne boolywoodske plesne pokrete koji će Shakespearovoj komediji dati pravu bollywoodsku čar.

U sezoni 2016. predstavili su glasovitu Shakespearovu tragediju Hamlet sa glumicom u glavnoj ulozi što je izazvalo veliku pažnju medija i publike. Festival se opet dotaknuo Shakespearea, ovoga puta 400. obljetnice dramatičarove smrti.

Ove godine festival traje od 24. lipnja do 5. srpnja. Ovo je klasična šekspirijanska komedija o ljubavi, strasti, zabludama te i samom kazalištu. Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions London.

25. travanj 2024 16:06