StoryEditorOCM
ZabavaEDUKATIVNO-PLESNA UDRUGA ČUDESNI KORACI PRIPREMA ZAVRŠNU PRIREDBU

Zaljubljene smo u balet i plesat ćemo dokle god budemo mogle

Piše Tea Stjepović
10. svibnja 2017. - 11:13

Za balet nikad nije kasno. Znaju to cure iz edukativno-plesne udruge Čudesni koraci kojima je ples promijenio život. U grupi baleta za odrasle plešu Mia Kun, Nikolina Japunčić, Nikolina Obradović, Ana Čavlina, Tea Korać, Pia Milat, a vodi ih Doris Hodžić.

Smijeha i zabave nikad ne fali na njihovim treninzima, iako vježbaju i do četiri puta tjedno. Njima to nije problem, a sada se pripremaju za završnu priredbu koju će imati ovaj mjesec.

Voditeljica Udruge Doris Hodžić nam priča kako je ovo već četvrta godina postojanja Čudesnih koraka i da je i više nego zadovoljna kako napreduju.

'Jako sam ponosna na Udrugu, a posebno na moju grupu amatera za klasični balet jer smo jedini takvi u Gradu. Od početka su toliko napredovale jer se dugo godina nisu bavile baletom, pa je ovo za njih bio novi početak, ali i izazov', govori Doris koja sa svojim curama priprema novu koreografiju.

Velika ljubav

Prvo se trebaju dobro razgibati, da kasnije ne bi bilo ozljeda jer je tjelesno jako zahtjevno, pogotovo za nekoga tko se prije nije bavio baletom. Jedna od amaterka je i Nikolina Japunčić koja se Čudesnim koracima pridružila prije par godina.

'Jako volim ples i htjela sam plesati, ali u nas u Gradu nije baš bilo mogućnosti za to, a onda sam saznala da je Doris otvorila Udrugu i tad sam se odlučila priključiti. Zaljubila sam se u balet i namjeravam plesati dokle god budem mogla', priča Nikolina te otkriva da prije nastupa ima malo treme, ali kada sve prođe jedva čeka opet. Na baletu je stekla i prave prijateljice.

'Puno se družimo, jako nam je dobra atmosfera i bez toga ne bi mogle tako dobro raditi i napredovati', s veseljem prepričava Nikolina.

Baletu za odrasle se pridružila i Mia Kun koja je na američki fakultet u Dubrovniku stigla iz Budimpešte.

'Cijeli život plešem balet i bila sam jako sretna što postoji ovakva Udruga i što sam mogla nastaviti plesati. Ovo mi je zadnja godina i jako sam tužna što ću morati otići i napustiti Grad i balet', kazuje Mia, ali svakako neće odustati od plesa.

Odlična tjelovježba

Za razliku od Mie, Ana Čavlina nikad nije plesala balet.

'Odlučila sam se jer mi je trebala tjelovježba, i negdje sam vidjela priču da postoji balet za velike cure, i onda sam zaključila da je to kao stvoreno za mene. Cure su me jako lijepo prihvatile i naprosto obožavam plesati', priča Ana koja je uz balet otkrila svu ljepotu plesa.

'Ma balet je fantastičan i koristan za fizičku aktivnost, kondiciju, ordinacija pokreta i osjet prostora. Baš djeluje psihofizički', oduševljeno priča Ana koja je iz Zagreba stigla u Dubrovnik i ne planira više otići.

A tako je i s baletom, jednom kada zaplešete, nećete ga lako pustiti.

26. travanj 2024 13:30