StoryEditorOCM
ZabavaPLOČANKA SARA ŽDERIĆ U KULINARSKOM SHOWU TRI, DVA, JEDAN, KUHAJ!

Važniji i od Špičekovog, komentar mi je moje babe Nevenke

Piše Ines Vlašić
22. ožujka 2017. - 10:36

Od kraja siječnja na RTL - u se prikazuje show Tri, dva, jedan - kuhaj! u kojem pratimo i Pločanku Saru Žderić. Zajedno sa svojom prijateljicom Annom Mišar, ova 24 - godišnja ekonomistica upustila se u kulinarsku avanturu u kojoj je, kaže, jako puno naučila. Sara i Anna nerazdvojne su prijateljice već dvije godine, nakon upoznavanja u jednom reality showu. Anna je rođena u Rusiji stoga ne čudi da su joj ruski specijaliteti najdraži, dok Sara voli dalmatinsku kuhinju, te poneko jelo s umakom ili pak gulaš. Rado razmjenjuju recepte i dijele savjete, kako međusobno, tako i prijateljima i rodbini.
Je li ti još uvijek drago što si se prijavila u show?
Stvarno jest! Svaki show donosi nešto novo, nova prijateljstva, znanja. Naučila sam jako puno, ipak su mi tek 24 godine i za mene je ovo potpuno novo iskustvo. Moja prijateljica Anna je puno više kuhala, ima obitelj, djecu.
Na koje jelo si najponosnija?
Najviše sam uživala pripremajući umak sa šljivama koji je bio poput pašticade mada nismo koristili goveđi but. To je jako oduševilo Tomislava Špičeka koji je rekao da je po ukusu umak kao da smo ga radili po originalnom receptu.
Kako se nosiš s komentarima žirija?
Nije lako, iskreno, pogotovo kad komentar nije pozitivan. Ali naučila sam se da kritike ne doživljavam osobno, nisam ja tu radi žirija, niti oni radi mene, već radi jela i mog napredovanja. Svaki savjet definitivno će mi jako dobro doći u životu. Svaki put sam dala svoj maksimum, ne bih servirala da nisam zadovoljna jelom, ali morate biti spremni na sve.
Čije ti je mišljenje najvažnije?
Svačije mišljenje uvažavam, ali mi je nekako najviše stalo do Špičekovog mišljenja. Ipak je on jedan od najpoznatijih profesionalnih kuhara, ima dosta znanja i iskustva i drago mi je kad nas pohvali.
Kako je kuhati pred kamerama, jesi li se već naviknula?
Nije isto kao kad kuhate doma, sigurno! Ovdje je veći stres i pritisak, dvadesetak ljudi je na setu i zaboraviš na neke stvari na koje doma nikad ne bi. Morate ispoštovati minutažu i format showa iako nekad za određeno jelo treba i više od sat vremena. Ipak, ekipa je obzirna.
Kakva je atmosfera na setu?
Atmosfera je izvrsna, postali smo prijatelji. Puno smo toga naučili jedni od drugih. Nakon snimanja se družimo, svi smo svjesni da je to samo show i igra i toleriramo poneke nervoze. Tko radi, taj i griješi. Ne doživljavamo jedni druge kao konkurenciju.
Gleda li se show u Pločama?
Naravno, prati se svaka epizoda. Moji doma obožavaju kad kuham, a sad me svi zovu da dođem i kod njih kuhati. Ali sam rekla da doma samo kuham juhu iz vrećice i jaje na oko. I nije me sram to priznati. Meni je moja baba rekla nemoj se ti ništa živcirati, tebi će tvoja baba uvijek dati deset.
Bi li sve ponovila?
To su me pitali i nakon Farme. Ne bih, jer nisam osoba koja ide od showa do showa. Sretna sam što sam puno toga naučila, a tko zna možda jednog dana otvorim i restoran. Ali ipak bi netko drugi kuhao, ne ja. Bila bih voditeljica restorana!
Da ti Moskar zakuca na vrata, što bi nam skuhala?
Napravila bih vam gulaš bez mesa.

23. travanj 2024 22:53