StoryEditorOCM
ZabavaKOJE SU NAJBOLJE GODINE ZA ŽENE

Majke u pedesetima, blogerice u šezdesetima, missice u četrdesetima...Zašto ne!

Piše Ines Vlašić
15. veljače 2017. - 09:56

Pjevačica Janet Jackson postala je majka prvi put u pedesetima. Američka glumica Suzanne Somers izgleda spektakularno, a nedavno je kročila u sedamdesete. Jedna od najuspješnijih modnih blogerica nije djevojka u dvadesetima već žena u šezdesetima. Riječ je o Lyn Kennedy Slater, socijalnoj radnici po struci koja je u 62 godini pokrenula svoj modni blog Accidental Icon i kao sve prethodno nabrojene dame dokazala da su godine samo broj. A život uvijek i u svakom trenutku vrijedan življena baš onako kako želimo.
Netko će se ostvariti kao majka u dvadesetima, tridesetima, a netko u četrdesetima. Zašto ne? Svatko baš onda kad je to za njega najbolje moguće vrijeme.
Kada se popularna američka glumica Suzanne Somers, u Hrvatskoj najpoznatija po ulozi mame Carol iz serije "Korak po korak" koja se prikazivala devedesetih, pojavila na proslavi uoči dodjele Zlatnih globusa u zlatnoj mini haljini, neki od komentara su bili da takav styling i nije primjeren ženi njenih godina. Odavno veću glupost nismo čuli. Tko god ima noge poput Suzanne bio bi lud da ih skriva. Kakve to veze ima s godinama? Lijepo je uvijek lijepo!
Vjerojatno niti naša Dubrovkinja Zdenka Dubelj nije sanjala da će jednog dana postati miss. No, to joj se dogodilo, malo prije nego je ušla u 50. - te kada je proglašena najljepšom mamom Hrvatske.
- Smatram da broj svjećica na torti nije bitan. Nije važno koliko godina imamo, nego koliko je života u tim godinama. Uistinu mislim da je bitno kako se osjećamo i koliko smo mladi duhom, tako da prepreke zbog broja godina uopće ne bi trebale postojati. Godine nam ne mogu ništa i ja ih ne brojim, zaključuje Zdenka koja se ubraja u novu generaciju žena kojima godine doista ne mogu ništa.
Očito se može doskočiti teroru vječne mladosti kojeg godinama nameću mediji te uživati u svakom razdoblju života. Biti bloger, a ne umirovljenik, zašto ne? Sve je stvar percepcije, a dokazala je to blogerica s početka priče čiji Instagram profil prati 80 tisuća korisnika koje svakodnevno inspirira. Dobar stil ionako nema nikakve veze s godinama nego s dobrim ukusom.
- Godine. Što je to? Brojevi koje u neka doba prestaneš brojiti, jer stereotip stila života premašiš, imaš sebe i htijenje ka ostvarenju svojih zadanih zadataka, kaže fitoaromaterapeutkinja, nutricionistica i naša kolumnistica Nedjeljka Jurin, žena koja ima energije za barem 5 dvadesetogodišnjaka. Neumorno radi, usavršava svoje ljekovite pripravke, prirodnu kozmetiku, uči, putuje...I ovu izjavu šalje iz Meksika. Obožava putovati pa zašto onda to ne bi i činila. Zar bi ju trebala zaustaviti činjenica što je u sedmom desetljeću života!?
- Tek sad znam što su mi prioriteti, ali bez ljubavi, čovjek zapne i izgubi se. Ostane mu fotelja i po koja serija! Aktivni život ne završava mirovinom, tad imaš odriješene ruke, zasukati rukave, apsorbirati znanje, primijeniti kako najbolje znaš, a usput uživati. Volim putovati i nadam se proći cijeli svijet, želim osjetiti sunce, kamen i vodu svih ljudi na ovom predivnom svijetu! Ljubav i emocije su pokretači koji te vode gdje ti osjetila dosežu i onda te grli pozitivna energija koju sami stvaramo, zaključuje Nedjeljka dodajući kako je sve stvar volje. - Uvijek govorite sami sebi: "Ti to možeš i ti to hoćeš!" I ne zaboravite poštovati samog sebe, ističe Jurin.
Pred vama je more prilika, mogućnosti, novih vještina i znanja. Na vama je kako ćete ih iskoristiti i hoćete li godine u kojima jeste napraviti najboljima.

20. travanj 2024 05:06