StoryEditorOCM
ZabavaSNIMLJEN LANI U DUBROVNIKU

“U plavetnilo” film Antonete Alamat Kusijanović bit će premijerno predstavljen u Berlinu

Piše PSD.
15. siječnja 2017. - 22:20

Kratki igrani film “U plavetnilo”, koji je prema scenariju Christine Lazaridi i režiji dubrovačke autorice Antonete Alamat Kusijanović, prošle godine sniman u Dubrovniku bit će premijerno predstavljen na Filmskom festivalu u Berlinu!
Film se u konkurenciji preko 6000 prijavljenih filmova našao među njih 50 iz 27 zemalja koji će se prikazivati na ovom prestižnom festivalu kao dio natjecateljskog programa Generation 14plus. Unutar selekcije Generation 14 plus kratkih filmova, U Plavetnilo je u konkurenciji sa još 13 filmova. Ovaj program namijenjen je mlađoj publici te donosi filmove koji tematiziraju probleme mladih, donosi portal godubrovnik.com.
Film je snimljen u produkciji udruge MOTION, a sufinanciran je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Gradskog ureda za kulturu grada Dubrovnika, Slovenskog Filmskog Centra, MB Gripa i Postera, postprodukcijski servis i vizualni efekti. Velike pohvale usmjerene su i montažerki Minji Kang, Marku Brdaru direktoru fotografije te Zoranu Dževerdanoviću producentu iz Slovenije koje je također pridonijeo ovom projektu.
Od 9. do 19. veljače ove godine, u Berlinu, Berlin International Film Festival (Internationale Filmfestspiele Berlin), tzv. Berlinale, je jedan od vodećih svjetskih festivala, te se uz Cannes i Veneciju smatra najvažnijom pozornicom za predstavljanje novih filmskih djela. Osnovan je 1951., a od 1978. godine održava se svake godine u veljači. S oko 300.000 prodanih karata i 500.000 posjetitelja, smatra se jednim od najposjećenijih svjetskih festivala.

25. travanj 2024 18:24