StoryEditorOCM
Zabava'BABILONSKE SESTRE'

Dubrovkinja kostimografkinja filma čija se premijera danas održava u Rimu

Piše Dube Marjanović Ladašić
23. listopada 2016. - 21:50

Danas će u Rimu biti održana premijera filma na kojem je radila i naša sugrađanka, Duška Nešić Dražić, u kojem glumi i poznata hrvatska glumica Nives Ivanković, a izvršna producentica je Ines Vasiljević, idejni tvorac Kinookus Filmskog festivala, održavanog u Stonu. 
Film nosi naslov 'Babylon Sisters', redatelj je Gigi Roccati, a kostimograf Duška Nešić Dražić. Priča je to o 4 obitelji imigranata koje žive u napuštenoj zgradi, ali dolazi vlasnik koji ih izbacuje.  
Duška je završila studij na poznatom talijanskom univerzitetu Sapienza, na filozofskom fakultetu smjer Znanost o modi i kostimima, u klasi profesora dr. Guido Pescosolido s najvišom ocjenom i pohvalom. Dobila je i rektorovu nagradu. Radila je kao kostimograf na predstavama, kratkometražnim filmovima koji su dobili više nagrada, kao asistent i kostimograf na Ljetnim igrama, te na svjetskim produkcijama kao sto su Fan, Game of thrones, Star Wars, Knightfall, Dig.. Sudjelovala je i na snimanjima reklama kao stilist/kostimograf, ali i na revijama. 
Premijera je večeras u Rimu u sklopu filmskog festivala "Festa del Cinema di Roma" u kinu Admiral na Piazza Verbano 5. 

26. travanj 2024 07:28