StoryEditorOCM
ZabavaNEŠTO SLATKO ZA KRAJ TJEDNA

Imamo recept Dubravke Falkoni Matić koja je napravila jednu od najljepših torta Hrvatske

Piše Ines Vlašić
20. listopada 2016. - 14:39

Dubravka Falkoni Matić i Kate Perović ušle su u finale izbora za najljepšu tortu Hrvatske sa svojom Konavočicom. Imale su tako priliku upoznati televizijsku zvijezdu i kralja slastica Buddyja Walstronea na konačnici izbora u Zagrebu. Tada su se predstavile s tortom u obliku Onofrijeve fontane koja je oduševila i Buddyja za kojeg kažu da je jako simpatičan i duhovit.
- Voljela bih konavoske motive i motive Dubrovnika malo više razraditi i pretvoriti ih u slatku umjetnost, što i planiram u skorije vrijeme, otkrila je Dubravka u intervjuu za Moskar. Za čitatelje našeg portala dala je ričetu najdraže joj torte bez brašna, a koju je naslijedila od svoje none. 

MIKADO TORTA

Biskvit:
10 žumanjaka
24 dkg cukara
1 štanga čokolade
12 dkg oraha
12 dkg mjendula
2 ožice mljevene kafe
10 bjelanjaka (snijeg)
Batiti 10 žumanjaca sa cukarom. Dodati 12 dkg. samljevenih mjendula i 12 dkg. samljevenih oraha. Zatim dodati naribanu štangu čokolade i dvije ožice mljevene kafe. Na kraju se doda čvrsti snjeg od 10 bjelanjaka i lagano umješa u gornju smjesu. Peče se na 180 stupnjeva desetak minuta a zatim na 150 stupnjeva još 50 minuta.

Krema:
2 cijela jaja
12 dkg cukara
2 ožice jače kuhane crne kafe
20 dkg masla
Na tihu vatru miješat dok ne zgusne. Kad se ohladi umiksati 20 dkg masla. Biskvit dva puta prerezati, filovati kremom. Ostaviti kreme za tanje premazat preko cijele torte. Sa strana i odozgo posuti mljevenim orasima i mjendulima.

19. travanj 2024 17:30