StoryEditorOCM
ZabavaLOVRIJENAC UGOSTIO SEDAM KRALJEVSTAVA

Pogledajte kako je izgledala senzacionalna večera u stilu serije Igra prijestolja

Piše Ines Vlašić
16. listopada 2016. - 20:04

Čini se da je davno prošlo vrijeme kad su poslovne večere, bile samo večere na kojima će se zaposlenici uz čašicu pića opustiti. Posljednjih nekoliko godina trend je da takve večere moraju biti tematski određene, događaj koji će se danima iza prepričavati. Upravo jedan takav, u najmanju ruku senzacionalan, organiziran je nedavno na Lovrijencu za jednu tvrtku iz Nizozemske. Očito veliki obožavatelji hit serije Igra prijestolja, zamislili su večeru za 360 ljudi, a sve je trebalo biti inspirirano mega uspješnicom. Što autentičnije, to bolje.
- Lovrijenac je bio savršen prostor za takvu jednu večeru. Stolove smo podijelili u sedam kraljevstava, a svako je kraljevstvo imalo svoje zastavice, rekao je direktor slovenske tvrtke Liberty International Adriatic Bostjan Horjak koja je organizirala večeru dodavši kako jelovnik nije bio poput gozbe iz serije već prilagođen gostima koji su došli iz svih krajeva svijeta.
Slovenci su prezadovoljni suradnjom s lokalnim stanovništvom, a upravo tim gift shopa Baboon bio je zadužen za dekoraciju stolova i ambijenta. Izradili su zastavice, baldahine, drvene mačeve pa čak i tron. 
- Seriju nisam pratila pa sam prema prijedlogu Mirne Kmetović pogledala scene snimljene na Lovrijencu u drugoj sezoni. I ideje su počele pljuštati, rekla je Ana Milašević iz Baboona. - Sve je trebalo napraviti u devet dana i sudjelovao je naš cijeli tim. Od materijala smo koristili drvo i željezo i to je bio pravi izazov jer se nije smjela napraviti nijedna buža. To je uspio izvesti moj muž koji je crteže pretvorio u djelo. Najveći izazov je zapravo bio napraviti sve funkcionalno, a da je ugodno oku, rekla je Ana te dodala da je Dubrovnik neiscrpna pozornica te da postoji još mnogo lokacija na kojima se mogu izvesti slični projekti samo ako postoji vizija i dobra ideja.

23. travanj 2024 04:08