Moskar Špica

GLAMUROZNA SVEČANOST

FOTO Pogledajte tko je sve bio na otvaranju obnovljenog Excelsiora!

GLAMUROZNA SVEČANOST


Uz prigodnu svečanost, večeras je u Dubrovniku otvoren obnovljeni kultni dubrovački hotel Excelsior. Vlasnik hotela, tvrtka Jadranski luksuzni hoteli obnovila ga je prema projektu renomiranog domaćeg arhitektonskog studia BF u suradnji sa studjiom Franić Šekoranja.

Ova je obnova prva značajnija investicija u Excelsior još od 2008. godine kada je obnovljen posljednji put. Visokokategornik raspolaže s 158 smještajnih jedinica, konkretnije s 19 luksuznih apartmana i 139 dvokrevetnih soba.
Okupljenima se obratio predsjednik Uprave Jadranskih luksuznih hotela Camilo Souza koji je pohvalio projektante, izvoditelje radova, arhitekte i sve koji su sudjelovali u obnovi koja je, kako je istaknuo, završena unutar vremenskih i financijskih okvira.

Vlasnik grupacije JLH Davor Lukšić svima je zahvalio što su pomogli da hotel velike tradicije zasja u suvremenom ozračju, a gostima se na kraju obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. U ime premijera i Vlade RH pozvao je sve hotelijere i turističke radnike na zajedništvo te pozdravio svaki ovakav doprinos investicijama u turizam koji se, naglasio je, mora okreniti kvaliteti .
Među uzvanicima na svečanosti bili su i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te državni tajnik za turizam Frano Matušić.

U obnovu svake sobe Excelsiora uloženo je blizu pola milijuna kuna, a osim vanjštine, obnovljen je i interijer. Cilj je objekta nastalog na temeljima Ville Odak, izgrađene davne 1913. godine, stvoriti luksuzni hotel koji će uz neizostavni dah suvremenog glamura, ponovno prednjačiti među prepoznatljivim dubrovačkim hotelima i u zahtjevnom turizmu juga Hrvatske. Pri tom su projektanti svaki dio hotela osmislili kao pravi 'revival' sjajnog doba Excelsiora koji su od izgradnje pohodile desetine svjetskih i domaćih državnika i političara, te filmskih i kazališnih glumaca, priznatih intelektualaca i renomiranih znanstvenika.

Obnovljeni hotel odiše nenametljivim dizajnom koji  naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća. Obnovom i redizajnom hotela potpuno je preuređen i prostor recepcije s koje se pruža prepoznatljivi pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika, napominju sudionici obnoviteljskog zahvata.
 
 
Piše: Ahmet Kalajdžić
 

Naslovnica Špica

Najčitanije

FOTO: Tko je sve danas prošetao Stradunom?

FOTO: Tko je sve danas prošetao Stradunom?
Sunčana i topla nedjelja izmamila je Dubrovčane u đir. Mnogi tako nisu propustili tradicionalni đir i kavu na St...
FOTO: Tko je sve danas prošetao Stradunom?

Najnovije

Veliki šumski požar na Mljetu

Veliki šumski požar na Mljetu
U utorak navečer je požar u gustoj borovoj šumi na Mljetu. iako se zbog jakog vjetra vatra brzo širi, za sada ku...
Veliki šumski požar na Mljetu

Požar na području Lumbarajskog Račišća

Požar na području Lumbarajskog Račišća
Danas oko 15:30 sati na području Lumbarajskog Račišća u Lumbardi buknuo je šumski požar nadomak obiteljskih kuća...
Požar na području Lumbarajskog Račišća