StoryEditorOCM
ŠpicaODLAZAK LEGENDE

IBRICA JUSIĆ O COHENU Svaka njegova pjesma mala je monodrama

11. studenog 2016. - 14:33

Dubrovačkog kantautora Ibricu Jusića potresla je vijest o smrti legendarnog kanadskog glazbenika Leonarda Cohena, čijih je 12 pjesama obradio u suradnji s riječkim šansonijerom Srđanom Depolom:

- Veliki ljudi uvijek odlaze u trenu. S njima i Leonard, nema tu pomoći. Svi mi čekamo u redu i trudimo se izboriti za sjećanje. Cohenu je to uspjelo. Za njim ostaje lijepi opus i vječni trag, u glazbi, književnosti, poeziji - rekao je Ibrica koji žali što se sa slavnim umjetnikom nije osobno upoznao:
- Uvijek će mi biti krivo zbog propuštene prilike. Trebali smo se susresti u Zagrebu, no ja sam bio poslovno odsutan u Njemačkoj i tako smo se mimoišli. Velika je to šteta – ističe dubrovački kantautor i dodaje kako ne može izdvojiti najdražu mu pjesmu iz Cohenova bogatog opusa:

- To je kao da majku s desetero djece pitate koje joj je najdraže. Svaka je Cohenova pjesma malo remek djelo, neponovljiva mala monodrama, sjetimo se samo Suzanne, So long Marianne, Bird on the Wire...- s tugom se prisjeća Ibrica svog glazbenog idola kojemu je 1999. godine posvetio album ' Hazarder/ Tribute to Leonard Cohen'.

18. travanj 2024 22:19