StoryEditorOCM
Noćni životPOČELI KONCERTI "ZVIJEZDE POD ZVIJEZDAMA"

Virtuozi na gitarama Stefanovski i Tadić nastupili na plaži hotela Palace

Piše PSD.
19. srpnja 2017. - 13:19

Vlatko Stefanovski, jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora i Miroslav Tadić, koji je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, sinoćnjim nastupom u Vala beach klubu Hotela Dubrovnik Palace otvorili su trinaestu koncertnu sezonu 'Zvijezda pod zvijezdama'- koncertni program vodećih regionalnih i hrvatskih glazbenika koji će se održavati tijekom srpnja i kolovoza na prekrasnim morskim lokacijama dubrovačkih hotela Dubrovnik Palace i Grand Ville Argentina.
 Dva gitarska virtuoza, čija suradnja traje već dvadeset godina predstavili su svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, bluesa i jazza koju izvode nevjerojatnom preciznošću,elegancijom i maštovitošću. Izvođači bogate, mistične i duboko emocionalne makedonske glazbe, ali vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić priredili su svečanost istinskog glazbenog užitka u Vala Beach klubu.
 Tradicionalne makedonske pjesme  definirale su glazbenu poveznicu njihove dugogodišnje suradnje na brojnim projektima uključujući i četiri sjajna albuma (Kruševo; Live in Belgrade; Treta majka; Live in Zagreb). Zajedno su svirali s Londonskim simfonijskim orkestrom, makedonskim, bečkim te filharmonijskim orkestrom Monte Carla. Dubrovačka publika i gosti iz inozemstva sinoć su imali priliku uživati u mističnoj glazbi gitarskih virtuoza koja je posebno došla do izražaja u jedinstvenom ambijentu uz more pod zvijezdama.
 

25. travanj 2024 14:34