StoryEditorOCM
ŽupaBILA JE GOLI KRŠ

Završena prva faza izgradnje šetnice od Srebrenog do Kupara, pogledajte kako izgleda...

Piše A.K.
1. travnja 2024. - 08:04

Završeni su radovi prve faze sanacije i uređenja šetnice Srebreno-Kupari koja će povezivati lukobran u Srebrenom i turističku zonu Kupari.

- Radovi 1. faze koji su obuhvaćali izgradnju potpornih i ogradnih zidova, te izgradnju pristupnih stubišta na kupališta su završeni krajem siječnja 2024. godine. Obuhvat radova je od luke u Srebrenom do granice s turističkom zonom Kupari što iznosi cca. 300 metara. Provedenom javnom nabavom kao najpovoljniji izvođač je odabrana tvrtka Texo Gradnja d.o.o., a stručni nadzor je provodila tvrtka Deltagrad d.o.o. - kaže pročelnik Jedinstvenom upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić i nastavlja:

Goli krš

- Ugovorena vrijednost građevinskih radova 1. faze je iznosila 67.687 eura plus PDV. Veći dio sredstava, točnije 75.000 eura osiguran je uspješnom prijavom na natječaj Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

Za ovu godinu planirano je raspisivanje javne nabave i izvođenje radova za 2. fazu koja bi uključivala uređenje hodne plohe šetnice, oblogu zidova kamenom, ograde na potrebnim mjestima, hidrantsku mrežu, javnu rasvjetu.

U Općini Župa dubrovačka na ideju gradnje šetnice na kojoj nije zapravo bilo ništa nego goli krš, došlo se tijekom izgradnje kanalizacijskog sustava i kolektora.

Još se ništa ne događa

Župljane raduje gradnja nove šetnice, ali bi stanovnike ovoga kraja isto tako radovalo da se konačno krene s mrtve točke kada je u pitanju obnova kompleksa Kupari. Međutim, unatoč najavama na području bivšeg vojnog kompleksa još se ništa ne događa.

 

25. travanj 2024 09:00