StoryEditorOCM
NeretvaGRAD PLOČE

Proširenje kapaciteta kominskog vrtića: novih 12 mjesta za jasličku skupinu

Piše r. r.
9. travnja 2024. - 19:45

Provedbom projekta rekonstruirat će se i opremiti prostor koji se nalazi u prizemlju Osnovne škole „Ivo Dugandžić-Mišić“, uz sadašnji prostor područnog vrtića Komin

Područni vrtić u Kominu kroz godinu dana doživjet će proširenje kapaciteta za jednu cjelodnevnu skupinu (12 djece) jasličkog uzrasta, sukladno važećim pedagoškim standardima. Naime, Gradu Pločama je odobreno sufinanciranje projekta dogradnje kominskog vrtića iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u sklopu kojeg će mu biti usmjerena bespovratna sredstva u iznosu od 114.673,00 eura čime će se projekt u potpunosti ili u najvećoj mjeri financirati. Do kolovoza će biti izrađena projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, a nakon toga ide postupak javne nabave za izvođača radova koji se planiraju završiti do proljeća iduće godine.

Provedbom projekta rekonstruirat će se i opremiti prostor koji se nalazi u prizemlju Osnovne škole „Ivo Dugandžić-Mišić“, uz sadašnji prostor područnog vrtića Komin.

„Ovo je četvrto povećanje kapaciteta vrtića na području Grada Ploča unatrag 5-6 godina. Stalno ističemo da nam je to prioritet, a pogotovo sada kad smo osigurali besplatne vrtiće za svu djecu. U tekućoj pedagoškoj godini kapaciteti su dovoljni, ali vjerujemo da će u narednim godinama interes za vrtiće biti još veći i u tom smjeru ova investicija. Radit ćemo na tome da ih bude još vodeći se idejom da svako dijete mora imati mjesto u vrtiću i da predškolski odgoj mora biti besplatan i svima dostupan, jednako kao što je i osnovna škola“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević i dodao da je jednako bitna i kvaliteta:

„Osiguranje kvalitetnih uvjeta tijekom predškolskog obrazovanja djece jedan je od temeljnih preduvjeta za ostanak mladih obitelji na području naselja Komin. Također, Grad Ploče prepoznaje kvalitetnu vrtićku uslugu kao jedan od preduvjeta za poticanje demografske obnove, a koja je nužna s ciljem sprječavanja depopulacije naselja koja čine administrativno područje grada Ploča.“

27. travanj 2024 09:58