StoryEditorOCM
NeretvaGRAD PLOČE

Investicije u Baćinu: uređenje plaže u Portini i rekonstrukcija krova Doma kulture

Piše r. r.
16. travnja 2024. - 20:04

Cilj je riješiti infrastrukturne manjkavosti na području Baćine i ponuditi nove sadržaje za veću kvalietu života

U narednim mjesecima u pločanskom naselju Baćina u realizaciju kreću važne investicije u komunalnu i društvenu infrastrukturu. Radi se o uređenju plaže u Portini te o cjelovitoj rekonstrukciji krovišta na Domu kulture. Cilj je, poručuju iz Grada, riješiti infrastrukturne manjkavosti na području Baćine i ponuditi nove sadržaje za veću kvalitetu života. Za ove projekte u završnoj fazi je priprema dokumentacije te će se u narednom periodu tražiti izvođač radova.

Za uređenje plaže u Portini odobreno je sufinanciranje u iznosu od 50.000,00 eura, odnosno preko 60% planiranog iznosa investicije koji je 80.000,00 eura. U sklopu ove, 1. faze projekta, uredit će se parter – šetnica na plaži, ugraditi riječni oblutak te će se plaža opremiti novom komunalnom opremom (klupama, koševima) i dodatnim rukohvatima u svrhu sigurnijeg kretanja građana.

„Radi se o jednoj fazi cjelokupnog projekta uređenja plaže. Ako rokovi dozvole i budu dostupni izvođači radova, cilj je dovršiti posao do ljeta, a ako ne, odgodit ćemo radove za nakon sezone kako građani ne bi bili inkomodirani. Vjerujemo kako će biti zadovoljni finalnim rezultatom, jednako kao što su i Aglomeracijom danas kada su ulice uredne i asfaltirane, a u skoroj budućnosti i more će biti čišće“, istaknuli su iz Gradske uprave.

Izrađen je i glavni projekt za potpunu sanaciju postojećeg krovišta doma kulture u Baćini koji sada prolazi postupak revizije nakon čega će, do sredine svibnja, dokumentacija za sanaciju krovišta biti u potpunosti spremna. Iako Društveni dom u Baćini zahtjeva cjelovitu sanaciju, u prvoj fazi će se sanirati ono najnužnije, a to je krovište. Usto je predviđena i energetska obnova objekta kao i postavljanje solarne elektrane nakon završetka sanacije krovišta.

„Svjesni smo duge tradicije korištenja baćinskog doma za brojne društvene aktivnosti, kao i potrebe ulaganja u krovište, ali i činjenice da je potrebno uložiti i u domove kulture po drugim mjesnim odborima. Važno je da je objekt doma kulture u Baćini legaliziran i da će dokumentacija za krovište biti spremna u narednim tjednima čime će se napokon steći uvjeti za postupak odabira izvođača i radove. U skladu s mogućnostima Grada i dostupnim vanjskim sredstvima, radimo maksimalno i na planiranju obnove drugih domova kulture i bližoj budućnosti“, istaknuli su iz Grada.

29. travanj 2024 19:19