StoryEditorOCM
KonavleAGROTURIZAM KONAVLE

Konavljani poslušali predavanje o tome kako olakšati upravljanje kućama i apartmanima, a vinogradare i vinare očekuje poseban događaj...

Piše Dv
4. ožujka 2024. - 13:00

Edukaciju "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme" održao je jučer u Konavlima prof. dr. sc. Dragan Peraković. Peraković je predstavio moderne trendove u primjeni suvremenih tehnologija kod uspostave pametnih kuća.

Posebno je analizirao očekivanja gostiju koji koriste smještajne kapacitete u ruralnom prostoru i definirao minimalne standarde koje bi trebalo zadovoljiti kako bi se nova generacija gostiju osjećala ugodno i zadovoljno u takvom obliku smještaja. Posebno se osvrnuo na sigurnosni aspekt korištenja uređaja koji podržavaju inteligentna rješenja i upozorio na elemente privatnosti koje je nužno osigurati za goste. Na predavanju su predstavljena i segmentalna pametna rješenja koja mogu olakšati upravljanje kućama i apartmanima kao što su pametne brave, kontroleri i čitav niz senzora koji mogu vlasnike upozoriti na određene prijetnje i nedostatke, kao i sustavi video nadzora. 

Poduzetnici i iznajmljivači koji ciljaju na mlađe goste, takozvanu y i z generaciju, ali i one koji planiraju dugoročno pružati ove ugostiteljske usluge trebaju uzeti u obzir instalaciju nekih od modernih i pametnih rješenja jer će biti konkurentniji, to će im olakšati poslovanje i podići kvalitetu, zaključeno je na jučerašnjoj edukaciji. Peraković je naglasio da u primjeni tehnologija treba naći pravu mjeru i da se ne smije pretjerivati, jer bi u određenoj mjeri to moglo i odvratiti one goste koji boravak u ruralnom prostoru koriste isključivo zbog bijega od suvremene vreve i sveprisutne tehnologije.

Održano predavanje dio je projekta Nova generacija 2 koje Agroturizam Konavle provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH.

U četvrtak, 7. ožujka 2024. godine se u Seoskoj kući Čilipi organizira predstavljanje suvremenih metoda zaštite i prihrane vinograda za vinogradare i vinare. Za sudjelovanje na ovoj edukaciji je potrebna rezervacija do srijede, 6. ožujka 2024. na e-mail ured@agroturizam-konavle.hr ili telefon 095 124 6333. 

27. travanj 2024 02:44