StoryEditorOCM
DubrovnikNIJE SAMO VREMENSKA PROGNOZA DOBRA

Za uskrsni vikend bit će gužvovito: brojne hotelske kuće otvaraju svoja vrata, ‘skače‘ broj letova, a evo koji nam gosti dohodu

Piše Bruno Lucić
29. ožujka 2024. - 21:30

Osim što će posljednji vikend ožujka proći u uskrsnom, blagdanskom ozračju, proći će i u onom turističkom pa i u ‘gužvovitom‘. Ne samo da je Uskrs i da se sa subote na nedjelju prelazi na ljetno računanje vremena, ovaj vikend bit će uvod u još jednu turističku sezonu od koje se puno očekuje. Zamjenica direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić otkrila je što hrvatski jug može očekivati za ovaj Uskrs.

image


Suncana subota na Stradunu

Božo Radić/Cropix

- Prema posljednjim podacima, 27. ožujka ostvareno je 3.224 noćenja, što je 10 posto više nego lani na isti dan. Najbrojniji gosti trenutno su iz Njemačke, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske i Irske. Kumulativno, na razini godine, imamo povećanje od 5 posto po broju noćenja i tu su najbrojniji gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, SAD-a... S obzirom da ove godine Uskrs pada na prvi dan početka ljetnog reda letenja, čime se povećava broj letova u odnosu na prethodno razdoblje a sam Uskrs uvijek označava početak sezone, prema informacijama koje imamo od hotelskih kuća, buking je jako dobar. Dakle, sve ukazuje na to da nas očekuje jako uspješan uskrsni vikend, ali i predsezona općenito, kaže Hrnić koja dodaje:

- Konkretno, 31. ožujka ćemo imati 27 dolaznih letova, što je odlična brojka. Očekujemo da će smještajni kapaciteti biti dobro popunjeni. I na razini cijele sezone su najave dobre pa bi tako Dubrovnik tijekom ove godine trebao biti povezan s preko 75 destinacija, dodaje Hrnić.

image

Ana Hrnić

Tonći Plazibat/Cropix

Pozitivno na broj letova utječe i Ryanair koji upravo koncem ožujka počinje sa svojim baznim operacijama. Na dubrovačkom području bit će otvoreno 30-ak hotela.

Uskrs će u dubrovačkoj luci proći mirno, a veći dolazak gostiju s kružnih putovanja očekuje se 2. travnja kad bi, prema sadašnjim informacijama, trebalo stići 900 putnika.

Sve goste koji za Uskrs dođu u Grad očekuju prigodni programi, kao što je Proljetni gurmanski tjedan koji se održava od 1. do 7. travnja.

image
Božo Radić/Cropix

S obzirom na izuzetno povoljne vremenske prognoze, čini se da neće samo Pile, Stradun i Grad općenito biti puni, nego bi se moglo ‘zagužvati‘ i na dubrovačkim plažama! Sve u svemu, prognoze za Uskrs su u svakom smislu pozitivne.

30. travanj 2024 09:42