StoryEditorOCM
DubrovnikPARKIRALIŠNI REŽIM

Uklanjaju se parkirna mjesta MUP-a iz Volantine i stavljaju stupići. Policija će parkirati u Bogišićevoj

Piše DV
20. siječnja 2022. - 11:17

Grad Dubrovnik je u ponedjeljak 17. siječnja započeo s radovima prometnog uređenja Volantinove ulice i Ulice Baltazara Bogišića u Dubrovniku. - pišu iz Grada. Priopćenje stiže par dana nakon što su se stanari ali i korisnici parkirnih mjesta oko škole Marina Držića pobunili jer je MUP već nekoliko godina 'rezervirao' gotovo sva parkirna mjesta u krugu škole.

-Cilj prometnog uređenja je ostvarenje primjerene razine sigurnosti odvijanja prometa za sve grupe sudionika, posebice pješaka zbog neposredne blizine osnovne škole, a projekt je dogovoren u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića na što je izdana prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova."

Za građane koji su negodovali o situaciji kroz Volantinu ulicu gdje jednostavno nije bilo mogućnosti zaustavljanja, iz Grada navode:

"Projektom je predviđeno uklanjanje parkirališnih mjesta za vozila MUP-a na dijelu Volantinove ulice, od kolnog ulaza u Osnovnu školu Marina Držića pa do Ulice Baltazara Bogišića te na predmetnom dijelu napraviti pješačku stazu, dok će se parkiralište za vozila MUP-a označiti na dijelu ulice Baltazara Bogišića na zemljištu u vlasništvu škole. Parkirališno mjesto za osobe s invaliditetom zadržat će se na istoj poziciji."

Na mjesta u Volantinoj koja je koristio MUP stavljaju se stupići pa parkirati više neće nitko, ali će djeca sa suprotne strane ipak dobiti mali pješački koridor kroz ulicu kojeg dosad nisu imali.

Završetak radova vrijednih oko 50 tisuća kuna očekuje se do 24. veljače 2022., a provodi ih Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu." - zaključuju iz Grada.

28. travanj 2024 00:17