StoryEditorOCM
DubrovnikNEVJEROJATNO

Prije 8 ujutro dime ‘travu‘, piju i gađaju se kamenjima s učenicima iz obližnje škole; i ne, ovo nije priča iz Bronxa, nego iz Lapada!

Piše DML
2. travnja 2022. - 09:22

Obratili su nam se stanari zgrada oko parkića kod Pošte Lapad. Kažu da je horror ono što se tamo događa. Lokalna ekipa besposlenih po cijele dane, ne skrivajući se, puši marihuanu, pije, a onda se još gađaju kamenjima s učenicima iz obližnje srednje škole, žale nam se stanari iz ulice Kralja Tomislava. U jednom takvom gađanju oštećen je automobil jednog od naših sugovornika, koji je incident prijavio policiji. I prije im se obraćao, ali rezultata, kaže, nije bilo:

- Prije otprilike dvije godine kontaktiran je i predsjednik Mjesnog odbora Lapad vezano za uređenje dotičnog parka. U više od godinu dana nije ništa napravio, osim obećavao. Na jesen je kontaktiran pročelnik komunalnog odjela za postaviti javnu rasvjetu i urediti pločnik, kroz mjesec dana riješeno je i jedno i drugo, ali drugi problemi su ostali – kazuje.

JE LI TO NORMALNO? 

Primjerice, 10. veljače (bio je četvrtak) obratio se dubrovačkoj policiji e-mailom, riječima da 'jutros, kao i svako jutro ovaj tjedan, ekipa uredno dimi 'travu' prije 8 sati. Ako je to normalno, volio bih da mi netko to potvrdi'.

- U zadnje dvije godine zvana je policija radi različitih incidenata, najčešće zbog pušenja 'trave' od jutra do mraka. Na žalost, mislim da su malo poduzeli, jer ekipa i dalje uredno to bez ikakvog straha radi. U zadnje vrijeme kulminiralo je jer se lokalni pijanci svađaju s mulcima iz obližnje škole, i to završava gađanjem kamenjima – osupnut je ovaj Lapađanin. Inače, na području Lapada, konkretno u dijelu na kojem je ovaj park, stanovi se prodavaju za 3500 eura za metar kvadratni, informira nas. I to nerenoviranog. Čovjek bi pomislio da u takvom dijelu grada nije moguće susresti se s devijacijama baš tako otvoreno i usred bijela dana, ali jest. 

Ipak, dogodio se mali pomak:

- Nedavno smo ponovno kontaktirali komunalni odjel radi postavljanja kamera, a gradonačelnik je odobrio postavljanje četiri kamere – nada se rješenju problema naš sugovornik.

SVI SE KUNU U SIGURNOST 

- U zadnjih godinu dana provaljeno je u manje-više sve zgrade i otuđeni su vatrogasni aparati, ukradena je jedna bicikla i romobil, oštećeno je nekoliko automobila. U Zagrebu na prvu ovakvu prijavu, policija zajedno s komunalnim odjelima dogovara osvjetljavanje i uređenje i pojačava ophodnje da bi riješila probleme na zadovoljstvo građana. Ali ovdje kao da nema smisla ništa tražiti od nadležnih službi – revoltiran je Lapađanin, te za kraj kaže:

- Mogu samo reći da se pomalom sramim što sam dio ovoga Grada. Svi se kunu u turizam, u sigurnost, u kvalitetu života, a ovakve stvari se događaju – zaključio je.

01. svibanj 2024 21:11