StoryEditorOCM
DubrovnikDJEČJI IZLET HPD SNIJEŽNICA -

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: Osmijesi najmlađih planinara najbolje su rekli kakav je ovo bio dan

Piše DV
22. studenog 2023. - 09:36

Dječji izlet na Stražišće u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica u nedjelju, 19.11.2023. je okupio stotinu i jednog sudionika.

image

Dječji izlet na Stražišće

Hpd Sniježnica/

- Čudljivo jesensko vrijeme rijetko kada omogući planiranje izleta u prirodu. No, treba imati malo i sreće i nikada ne gubiti nadu. Nakon olujne bure u subotu, odavno planirani dječji izlet na Stražišće visio je o niti. Nismo znali hoće li hladnoća i vjetar „ubiti volju“ i dječici i njihovim roditeljima. Ali nije. Vjetar je kalmao, sunce je ugrijalo. Na izletu nas je na kraju bilo 101. Planinar, ne Dalmatinac. Dječica, dobrim dijelom u predškolskoj dobi i nižim razredima osnovne škole, s roditeljima su krenuli u avanturu dugu dva sata - javljaju iz društva.

image

Dječji izlet na Stražišće

Hpd Sniježnica/

- Kružnom turom do 701 metar visokog Stražišća i natrag do Veljeg dola. U pratnji šestoro vodiča i volontera Sniježnice i HGSS-ovaca iz stanice Dubrovnik, dječica, njih 48, su se osjećala ugodno i sigurno. A bilo je tu, osim HGSS-ovog, i još pet kučaka, kućnih ljubimaca, na povodcu. Nije bilo negodovanja ni suza. Mnogima je to bio prvi planinarski uspon. A sudeći po reakcijama djece, sigurno ne i posljednji. Povratak u Velji do nije značio i kraj izleta. Na livadi Jaka Đurkovića slijedila su druga dva sata - samo za igru. Od potezanja konopa, do trčanja štafete i skakanja u vrećama do badmintona i nogometa. Osmijesi najmlađih planinara najbolje su rekli kakav je ovo dan bio. A osim vremena, uspjeh izleta omogućili su Turistička zajednica općine Konavle, dubrovački HGSS te naši vodiči i volonteri - zaključili su.

image

Dječji izlet na Stražišće

Hpd Sniježnica/
09. svibanj 2024 00:53