StoryEditorOCM
DubrovnikFOTOGALERIJA ŽELJKA TUTNJEVIĆA

PETA OBLJETNICA SENTIMENTA Štićenici iz raznih domova ujedinili se i stvorili pravu glazbenu čaroliju!

Piše PSD.
3. lipnja 2018. - 12:35

Povodom pete obljetnice Festival Sentimento u dubrovačkoj je katedrali održan jedinstveni pjevački susret „Unison“. Naime, pjevački zborovi štićenika domova koji su nastali u sklopu projekta „Unison World“ po prvi puta su održali zajednički nastup. Sudjelovali su: štićenici Doma za starije i nemoćne osobe „Domus Christi“, Doma za starije osobe „Dubrovnik“, Doma za starije i nemoćne osobe „Konavle“, udruge „Rina Mašera“, te Centra za rehabilitaciju Josipovac, a sve pod vodstvom Stijepa Gleđa Markosa i Jelene Đuraš Gleđ.

Posebni gosti ovog pjevačkog susreta bili su djeca i mladi Stadlerovog dječjeg doma „Egipat“ iz Sarajeva u pratnji Sestara Služavki Maloga Isusa. Osim nastupa na festivalu, djeca će tijekom boravka u Dubrovniku sudjelovati i u pripremi video spota za pjesmu „Nebo ljubavi“ koju su Stijepo i Jelena napravili tijekom glazbenih radionica u Sarajevu.

Kao kruna prvih pet godina festivala Sentimento predstavljen je i novoformirani zbor „Unison“ koji premošćuje razlike i spaja talentirane korisnike domova i ostale pjevački nadarene sugrađane.

Voditelji zbora Stijepo Gleđ Markos i Jelena Đuraš Gleđ ističu kako je pokretanje zbora „Unison“ iskorak u kojem su željeli učiniti više od samog socijalnog osvještavanja zajednice, na način da aktivno uključe društvenu zajednicu kako bi jednakost putem glazbe istinski zaživjela. Stoga su kao jedini uvjet za sudjelovanje u zboru odredili postojanje pjevačkog ili sviračkog talenta koji će se razvijati u zajedničkim vježbama. Trenutno se članovi zbora „Unison“ kreću od 11 do 70 godina i uključuju baš sve zainteresirane sugrađane, bez obzira na godine, tjelesna ili mentalna ograničenja.

Kako je bilo na koncertu, pogledati možete u galeriji našeg Željka Tutnjevića... 

03. svibanj 2024 20:41