StoryEditorOCM
DubrovnikPRVI PUT U TUIRISTIČKOJ POVIJESTI DUBROVNIKA

Ostvaren milijunti dolazak gostiju

5. studenog 2016. - 18:44

Po prvi put u turističkoj povijesti Dubrovnika, u naš je grad zabilježen je milijunti dolazak gostiju. To su bračni par Matoic, Mirica i Zlatko iz Jesenovca kod Sesveta, odnosno Zagreba a za odmor su izabrali hotel Valama Lacroma na Babinom kuku.  
-Čestitam Mirici i Zlatku, ali i svim djelatnicima hotela Valamar Lacroma i TZ grada Dubrovnika, ali i svim dubrovačkim turističkim djelatnicima kao i svim građanima. Nije lako ostvariti milijunti dolazak, a ako se sjetimo, 2008. godine, dakle prije osam godina zabilježeno je samo 512 tisuća dolazaka. Naš rast je stalan i zato se veselimo što imamo i hrvatske turiste. U ovoj smo godini dva puta proglašeni šampionima turizma, naši djelatnici su proglašeni najboljima, ostvarujemo najbolje rezultate- rekao je tom prilikom gradonačelnik Andro Vlahušić i uručio prigodne darove supružnicima- jubilarcima koji nisu prvi put u našem gradu.
Prigodne darove su im uručili i predstavnici grupacije Valamar te TZ grada Dubrovnika a gosti nisu krili iznenađenje i zadovoljstvo brojnim darovima. 
Naglašavajući značaj po prvi put zabilježenog milijuntog dolaska turista u Dubrovnik, direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić je ustvrdila kako je to povijesna brojka:- Nikad dosad nismo ostvarili milijun turističkih dolazaka i raduje nas što se to dogodilo u šampionskoj godini, kad smo zaslužili dvostruku titulu šampiona turizma. Uz to, grupacija Valamar je ove godine ostvarila daleko najveći broj dolazaka i turističkih noćenja pa je, na određeni način bilo i logično da se to ostvarenje dogodi upravo u Valamaru!
-Raduje me da su gosti izabrali Dubrovnik i naš hotel za odmor u posezoni. za iduću im godinu darujemo četverodnevni odmor kako bi, možda i tijekom ljetne sezone, uživali u Dubrovniku i našem hotelu- rekao je tom prigodom direktor hotela Valamar Lacroma Ivica Sabljić.

10. svibanj 2024 00:48