StoryEditorOCM
DubrovnikREFERENDUM O COVID POTVRDAMA|

Mišljenje dubrovačkih političara: Franković umoran od Mostova licemjerstva, a SJG tek će raspravljati o njihovoj inicijativi. Pitamo vas što vi mislite o referendumu?

Piše MRK
19. studenog 2021. - 09:18
Predstavnici kluba zastupnika Mosta na konferenciji za medije najavili su prikupljanje potpisa za organiziranje referenduma protiv uvođenja covid potvrda.  Damjan Tadic/Cropix

Most pokreće inicijativu prikupljanja potpisa za organiziranje referenduma protiv uvođenja COVID potvrda kao uvjeta pristupa radnom mjestu i državnim i javnim institucijama.

Njihovi čelnici već nekoliko dana najavljuju kako je to pitanje obrane ustavnih vrijednosti, te da se ustavna prava krše proizvoljnim odlukama Stožera koji djeluje kao parapolitičko tijelo. Pitali smo čelnike dubrovačkih političkih stranaka kako gledaju na ovu inicijativu.

image
Nikša Selmani
Onci Plazibat/Cropix

Nisu bili pretjerano elokventni. Nikša Selmani ispred Srđ je Grad kaže kako će ta stranka tek u četvrtak navečer razgovarati o ovoj temi, i hoće li podržati Mostovu inicijativu.

- Umoran sam od licemjerstva Mosta – to je moja izjava – poručio je dubrovački gradonačelnik i prvak HDZ-a Mato Franković.

image
 Mato Franković
Bozo Radic/Cropix

Dubrovački Mostovac Maro Kristić ističe kako inicijativa nema veze s protivljenjem cijepljenju protiv koronavirusa:

- Most pokreće inicijativu prikupljanja potpisa za organiziranje referenduma protiv uvođenja covid potvrda kao uvjeta pristupa radnom mjestu i državnim i javnim institucijama. Trenutno se s timom ustavno-pravnih stručnjaka radi na preciznom definiraju referendumskog pitanja. Očekujemo da bi sljedeći tjedan mogli početi s prikupljanjem potpisa. Ova inicijativa nema nikakve veze s protivljenjem cijepljenju kako to neki pokušavaju prikazati. Most se zalaže za zaštitu ustavnih prava svakog pojedinca i slobodu izbora.

image
Maro Kristić
 
Tonci Plazibat/Cropix

Covid potvrde nemaju nikakve veze s time i predstavljaju samo dodatni oblik diskriminacije, kojim se ne utječe na širenje zaraze. Kada govorimo o testiranju, potpuno je jasno i znanstveno i zdravstveno dokazano da i cijepljene osobe mogu biti zaražene i širiti zarazu i smatramo da ako je motiv sprečavanje širenja zaraze na jednak način treba testirati i cijepljene i necijepljene osobe – obrazložio je Maro Kristić.

08. svibanj 2024 04:07