StoryEditorOCM
DubrovnikPRESUDA O KOJOJ ĆE SE JOŠ PRIČATI

Kako je 91-godišnja majka Miljenka Bratoša spašena od ovrhe?

17. prosinca 2018. - 16:11
Presudom dubrovačkog Općinskog suda 91- godišnja umirovljenica Mercedes Bratoš, majka poginulog dubrovačkog branitelja Miljenka Bratoša, oslobođena je optužbe za neosnovano stjecanje 27.539 kuna. Taj iznos je država tražila pod prijetnjom ovrhe zbog koje bi gospođa Bratoš morala sedam mjeseci davati cjelokupnu svoju mirovinu!


Nesavjesni činovnici


Mercedes je majka bivšeg dubrovačkog načelnika Ureda za narodnu obranu, jednog od organizatora obrane Grada i osnivača Odreda naoružanih brodova. Gospođi je priznato pravo na obiteljsku invalidninu, što nikako nije satisfakcija za gubitak sina koji je 25. listopada 1991. poginuo od "prijateljske vatre" na kontrolnoj rampi dok je grad bio u blokadi.
Tijekom 2004. starici je porasla mirovina za 17 kuna iznad utvrđenog cenzusa te je ušla u drugu skupinu zbog koje bi joj pripadala obiteljska invalidnina u osjetno nižem iznosu nego dotad. Zbog poodmakle dobi, žena to nikako nije mogla znati, a sud je zaključio i presudom naglasio kako je problem nastao zbog nesavjesnog rada nadležnog Ureda državne uprave. Očigledno, posljedice neorganizacije i pogreške ne može snositi...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika! 

24. svibanj 2024 23:22