StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Javno otvaranje prijava za najam 26 gradskih stanova, izgradnja raskrižja u Zatonu Velikom i imenovanje članova Savjeta za urbanizam

Piše Grad Dubrovnik
18. studenog 2022. - 16:30

RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA MLADIH OBITELJI

Održano javno otvaranje prijava za najam 26 gradskih stanova

Grad Dubrovnik u utorak, 16. studenog 2022. godine, omogućio je izravan prijenos otvaranja pristiglih prijava na Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Dubrovnika.

Riječ je o najmu 26 stambenih jedinica u novoizgrađenim zgradama u Mokošici. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika bio je otvoren od 17. rujna 2022. do 2.studenog 2022. i u tom je vremenskom razdoblju na natječaj pristiglo 88 omotnica.

image

Panorama Mokošice
 

Bozo Radic/Cropix/Cropix

Dio omotnica odnosi se na prijave, a dio na dopunu dokumentacije. Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti u ovom koraku otvorilo je sve pristigle omotnice i utvrdilo pristiglu dokumentaciju, dok će se u idućem koraku utvrđivati ispravnost svakog pristiglog dokumenta, a nakon čega će Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova bodovati pravodobne i uredne zahtjeve te na temelju bodova formirati prijedlog Liste prvenstva.

Nakon formiranja Liste tablica s bodovima bit će uparena sa svom dokumentacijom i svatko će moći vidjeti koliko tko ima bodova i na osnovu čega su bodovi dobiveni, a na zahtjev svakog zainteresiranog moći će se izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju.

Rok za prigovore

U roku od osam dana od objave Liste bit će moguće uputiti prigovor, koje će obrađivati Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

 

ZA PROJEKT BUDUĆEG VATROGASNOG DOMA

Izvode se radovi na izgradnji raskrižja u Zatonu Velikom

Započeli su radovi prometnog uređenja križanja na državnoj cesti D8 u Zatonu Velikom, a koji se izvode kao preduvjet realizaciji projekta izgradnje vatrogasnog doma DVD Zaton. Naime, budući objekt vatrogasnog doma, koji će imati i društvenu namjenu, planira se graditi uz sjeverni rub državne ceste D-8 i preko novoformiranog križanja bi se spajao na postojeću javnu prometnu mrežu.

image

Vatrogasni dom

Za predmetno raskrižje Grad Dubrovnik je prethodno izradio potrebnu projektnu dokumentaciju ukupne vrijednosti 38.750,00 kuna s PDV-om, a radovi koje izvodi tvrtka Strabag u ukupnoj vrijednosti od 958.839,66 kuna s PDV-om financiraju se sukladno sporazumu Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta u omjeru od 50 posto sufinanciranja.

Izgradnja Vatrogasnog Doma na ovoj lokaciji uvjetovana je prometnim uređenjem križanja na način da se na državnoj cesti izgradi traka za lijeve i desne skretače i preduvjet je ishođenju građevinske dozvole za izgradnju objekta vatrogasnog doma za koji je prethodno dovršena projektna dokumentacija. Izgradnja trake za lijeve skretače će se realizirati proširenjem državne ceste prema sjeveru, a desni skretač s državne ceste iz smjera Dubrovnika ukupne je dužine 41,89 metara.

Rok završetka

 

Ugovoreni rok završetka radova je 14. siječnja 2023. godine.

 

KVALITETA ŽIVOTA

Gradonačelnik Franković imenovao članove Savjeta za urbanizam

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković zaključkom je imenovao članove Savjeta za urbanizam, ususret donošenju novog PPU-a i GUP-a. Ovo stručno savjetodavno tijelo čine predstavnici Društva arhitekata Dubrovnik i Hrvatske komore arhitekata – Područnog odbora Dubrovnik: Romano Duić, Lea Đurović Ruso, Lukša Radić, Ursula Stanić i Matko Vetma.

Zadaća stručnjaka okupljenih u Savjetu za urbanizam je sagledavanje kompleksnih prostorno-planskih i urbanističkih pitanja na prostoru obuhvata Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana te davati mišljenja, prijedloge i primjedbe u tijeku izrade nacrta prijedloga dokumenata, kao i izvješća o javnoj raspravi tijekom njihova donošenja. Gradonačelnik Franković sastao se ovog tjedna s imenovanim članovima, a sastanku je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić.

image

Savjet za urbanizam

Kako je istaknuo gradonačelnik Franković, cilj izrade novog PPU-a i GUP-a je s jedne strane osigurati skladnost gradnje gradnje i poštivanje kulturno-spomeničke baštine Dubrovnika, a s druge omogućiti razvoj grada definiranjem novih zona urbanog življenja i stanovanja. Ovom prilikom zahvalio je sudionicima sastanka na odazivu i sudjelovanju u ovom izazovnom i važnom projektu donošenja ključnih prostorno-planskih dokumenata.

Pročelnik Benić naglasio je kako je riječ o veoma složenom procesu koji će u konačnici, u zadanom roku od okvirno dvije godine, rezultirati dokumentom koji će definirati jasnu viziju razvoja Grada Dubrovnika za dugoročno razdoblje. Između ostalog, istaknuta je važnost društvenog i strukovnog konsenzusa u kontekstu donošenja najkvalitetnijeg rješenja kojim će se zaštititi interesi Grada i građana.

02. svibanj 2024 04:15